S2

S2 veiligheidsschoenen hebben altijd een water resistente lederen schacht (WRU). Buiten de water resistente schacht hebben veiligheidsschoenen in de veiligheidscategorie S2 ook een stalen of composiete neus welke een impact van minimaal 200 Joules kan weerstaan en een compressie druk van 15kN aan kan. S2 veiligheidsschoenen hebben altijd een gesloten hiel. Bekijk de gehele collectie van Bata Industrials S2 veiligheidsschoenen.

Geslacht
Veiligheidscategorie
Model
Industrie
Zool
Kenmerken
Eigenschappen
Eigenschappen
Veiligheidsneus 200J
 • ACT207

  Beschikbaar in Q2, '24 De ACT207 is een veiligheidsschoen gemaakt van leer en met een textiel binnenvoering. De schoen heeft de Bata Walkline®3.0 technologie en de ondersteunende technieken Easy Rolling®, Heel Lock System ® en het Tunnelsystem®. Allemaal om het lopen van de drager te optimaliseren en het natuurlijk afrollen van de voet te ondersteunen. De ACT207 is gemaakt met een PU midden- en buitenzool. En voorzien van een Ladder Grip. De ACT collectie is ESD, koud geïsoleerd en warmte geïsoleerd. De ACT207 valt in de S2 veiligheidscategorie.

 • ACT213

  Beschikbaar in Q2, '24 De ACT213 is een zwarte, laag model S2 veiligheidsschoen uit de Enduro-collectie. De ACT213 heeft een aluminium neus en een PU-PU buitenzool. Deze veiligheidsschoen is gemaakt van volnerf leer, dat waterafstotend is. De voering van textiel heeft de Bata Cool Comfort® technologie. Odor Control houdt de voeten fris en hygiënisch. Dit model is voorzien van de verbeterde Walkline® 3.0 technologie en de ondersteunende technieken Easy Rolling®, Heel Lock System ® en het Tunnelsystem®.

 • ACT217

  Beschikbaar in Q2, '24 De ACT217 is een zwart hoog model S2 veiligheidsschoen. Deze veiligheidsschoen heeft een aluminium neus en volnerfleer. De zool van de ACT 217 is gemaakt van PU/PU materiaal. De textiel voering van de schoen is voorzien van Bata Cool Comfort® technologie. De ACT117 heeft Walkline Inside® technologie en de ondersteunende technieken Easy Rolling®, Heel Lock System ® en het Tunnelsystem® om de voet in zijn natuurlijke positie te ondersteunen. Odor Control houdt de voeten fris en hygiënisch.

 • Brooklyn 4 ESD

  Deze veiligheidsschoen heeft een laag model en valt binnen de S2 veiligheidscategorie. De Brooklyn ESD is antistatisch en is waterbestendig. Deze veiligheidsschoen heeft een composite neus wat de voet beschermt tegen zwaar vallende voorwerpen. De Brooklyn ESD is zwart van kleur en is hitte en koubestendig. Brooklyn 4 is volledig metaal vrij.

 • Saxa ESD

  De Saxa ESD is een S2 veiligheidscategorie schoen in een laag model. De Bata Cool Comfort® voering zorgt voor een zacht, droog en fris gevoel. De ESD in deze veiligheidsschoen voorkomt schadelijke elektrostatische ontlading. Dit model is voor mannen en vrouwen. De stalen neus in de Saxa ESD beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen. Deze veiligheidsschoen is bestand tegen koude en hete temperaturen.

 • Traxx 92

  De Traxx 92 valt binnen de S2 veiligheidscategorie. Deze veiligheidsschoen is waterbestendig en beschikt over waterbestendig schachtmateriaal. De stalen neus in de Traxx 92 beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen. Deze schoen heeft een hoog model en zwarte kleur.

 • Traxx 91

  Deze veiligheidsschoen is een laag, zwart model die valt binnen de S2 veiligheidscategorie. De Traxx 91 is waterbestendig en is gemaakt van Nubuck leer. De Quatrotech® zool van de Traxx 91 is flexibel en schokabsorberend wat zorgt voor uitstekende grip en stabiliteit. De stalen neus in deze veiligheidsschoen beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen.

 • ACT117

  De ACT117 is een zwart, hoog model S2 veiligheidsschoen. Deze veiligheidsschoen heeft een stalen neus en is gemaakt van volnerf leer. De ACT117 is uitgerust met een PU/PU-zool en een Bata Cool Comfort®-voering. Odor Control houdt de voeten fris.

 • ACT113

  De ACT113 is een zwart, laag model veiligheidsschoen. Dit model heeft een stalen neus en is uitgerust met een zool van PU/PU materiaal en een Bata Cool Comfort®-voering. Deze veiligheidsschoen valt binnen de S2 veiligheidscategorie. Odor Control houdt de voeten fris.  

 • ACT107

  De ACT107 is een veiligheidsschoen gemaakt van Nubuck leer en heeft een textiele voering. Deze veiligheidsschoen heeft Walkline® 2.0 technologie en Bata Cool Comfort® technologie voering. De neus van De ACT107 is beschermt door staal en de zool is gemaakt van PU-PU materiaal. De ACT107 uit de Enduro collectie heeft ESD en is bestand tegen hitte en kou. Deze veiligheidsschoen valt binnen de S2 veiligheidscategorie.

Zet veiligheid voorop met onze veiligheidsschoen S2

Op sommige werkplekken wordt je elke dag geconfronteerd met veiligheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan een laborant die werkt met gevaarlijke chemische stoffen, of aan een bewaker. In dit soort beroepen moet je niet alleen goed zijn in het uitvoeren van je werkzaamheden, maar tevens weten hoe je de veiligheidsrisico’s zo veel mogelijk in kunt dammen om jezelf, je collega’s en je klanten veilig te houden. Het dragen van de veilige kleding en veilig schoeisel is hier een belangrijk onderdeel van. Om ervoor te zorgen dat vakmensen met gevaarlijke functies hun werk op een veilige en verantwoorde manier uit kunnen voeren, ontwikkelt en produceert Bata Industrials hoogwaardige veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen voor verschillende veiligheidsniveaus. In ons assortiment vindt je schoenen en laarzen in de veiligheidscategorieën S1 tot en met S5. Ben je op zoek naar lichte veiligheidsschoenen met een stalen of composiet neus en een stevige anti-penetratiezool? In dat geval is onze veiligheidsschoen S2 wellicht een goede keuze.

De eigenschappen van veiligheidsschoenen S2

De Europese wetgever heeft een aantal veiligheidsniveaus voor veiligheidsschoenen gecreëerd. Deze veiligheidsniveaus geven aan tegen welke veiligheidsrisico’s een bepaalde veiligheidsschoen bescherming biedt. Er zijn in totaal zeven verschillende veiligheidsniveaus: SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. De veiligheidsschoen S2 is een van de populairste werkschoenen. Deze lichte werkschoen biedt bescherming tot een energieniveau van 200 Joule, en is daarnaast olie- en waterbestendig. Ook beschikt de veiligheidsschoen S2 over een anti-penetratiezool, zodat je voeten beschermd zijn tegen scherpe voorwerpen. Dat is echter niet het enige: werkschoenen S2 hebben ook anti-statische eigenschappen, een veiligheidsneus en een gesloten hiel.

Een veiligheidsschoen S2 die bij jou past

In het assortiment van Bata Industrials vind je een breed aanbod aan lichte werkschoenen S2. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten materialen, zolen en voeringen. Ook zijn onze werkschoenen S2 verkrijgbaar in verschillende stijlen: van klassieke veterschoenen tot sportieve sneakers en stevige boots. Onze veiligheidsschoenen zijn geschikt voor verschillende industrieën, waaronder de lichte industrie, de agrarische sector en de automotive branche Weet je niet zeker welke veiligheidsschoen S2 het best bij jouw functie past? Onze experts voorzien je graag van advies. Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Een kijkje in de rest van ons assortiment

Je kunt niet alleen bij Bata Industrials terecht voor werkschoenen voor dames en heren, maar ook voor comfortabele inlegzolen. Deze inlegzolen zijn volledig op maat te bestellen en kunnen uitkomst bieden bij onder andere hiel- en voetklachten. Ook vindt je in ons assortiment een breed aanbod aan werksokken. Onze werksokken worden gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals katoen en wol, en helpen blaren en huidirritaties te voorkomen. In ons assortiment vindt je ook werksokken met speciale eigenschappen, zoals sokken met brandwerende eigenschappen of sokken die insectenbeten tegengaan.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.