S1

S1 veiligheidsschoenen

S1 veiligheidsschoenen hebben een composiet of stalen neus welke een impact van 200 Joule aan kan en een compressie van 15 duizend newtons, net als de SB veiligheidscategorie. Anders dan bij SB veiligheidschoenen zijn schoenen in de S1 veiligheidscategorie altijd antistatisch en hebben schokabsorptie voor de hiel.

Het dragen van veiligheidsschoenen die perfect bij het werk passen is uiterst belangrijk voor de veiligheid, daarom is het belangrijk altijd veiligheidsschoenen in de correcte veiligheidscategorie te dragen. Bekijk alle S1 veiligheidsschoenen.

Geslacht
Veiligheidscategorie
Model
Industrie
Zool
Kenmerken
Eigenschappen
Veiligheidsneus 200J
 • Falcon

  Onze nieuwe collectie is geland: met de Eagle collectie zetten we een enorme stap vooruit in betaalbare veiligheidsschoenen. Deze unieke collectie is ontworpen om de hoogste veiligheid, comfort en design te leveren tegen de meest concurrerende prijs. Ontworpen om aan de hoge normen te voldoen, levert de Eagle collectie het soort veiligheid en prestaties voor een prijs die ongeëvenaard is in de branche. Het niveau van comfort is ongekend in deze prijsklasse. Naast het lichte gewicht - een paar Eagle's is ongeveer 100 gram lichter dan zijn voorganger - biedt het nieuwe (PU-schuim) OrthoLite-voetbed een comfortabel en zacht gevoel. Dit, gecombineerd met een PU-loopzool met een lagere dichtheid, maximaliseert stabiliteit en grip. Samen met het innovatieve Easy Rolling System®, Tunnelsystem® en de uitstekende schokabsorptie voldoen deze schoenen op elke manier aan je verwachtingen.

 • ACT143

  Deze veiligheidsschoen is ESD en valt in de S1 veiligheidscategorie. De ACT143 is antistatisch en heeft een stalen neus. Deze veiligheidsschoen is bestand tegen koude en warme temperaturen. De loopzool van de ACT143 is gemaakt van PU-PU materiaal. De Bata Cool Comfort® voering regelt het klimaat in de schoen. De ACT143 is een hoog gesneden model, in een zwart/rode kleur.

 • Riga

  De Riga veiligheidsschoen is antistatisch en is bestand tegen koude en hete temperaturen. Dit laag gesneden grijze model valt binnen de S1 veiligheidscategorie. De stalen neus in deze schoen beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen. De schacht is gemaakt van suède en de binnenvoering van textiel. Deze lichte veiligheidsschoen is ideaal voor gebruik in lichte industrieën, logistieke en automotive sectoren.

 • ACT124

  Deze zwarte S1 veiligheidsschoen is ESD en voorzien van een stalen veiligheidsneus, Bata Cool Comfort®-voering en Walkline® 2.0 technologie. De PU/PU-zool is SRC gecertificeerd. De schacht is gemaakt van nubuck leder en mesh. Odor Control houdt de voeten fris.

Sterk in je schoenen met onze veiligheidsschoen S1

Op de werkvloer ben je met allerlei dingen bezig: de klant zo goed mogelijk van dienst zijn, ervoor zorgen dat de deadlines gehaald worden, overleggen met collega’s… Bij sommige beroepen komt daar nog een extra aspect bij: het treffen van veiligheidsmaatregelen. Bij deze beroepen is er sprake van een of meerdere veiligheidsrisico’s. Het treffen van voorzorgsmaatregelen is in dat geval noodzakelijk om jezelf, je collega’s en je klant(en) veilig te houden. Het dragen van goede veiligheidsschoenen is hier een essentieel onderdeel van. Bata Industrials ontwikkelt veiligheidsschoenen in de veiligheidscategorieën S1, S1P, S2, S3 en S5. Ben je op zoek naar een lichte, oliebestendige werkschoen met een stevige veiligheidsneus en anti-statische eigenschappen? Misschien is een veiligheidsschoen S1 dan wel wat voor jou.

De verschillende veiligheidscategorieën

Elke functie gaat gepaard met andere veiligheidsrisico’s. Zo wordt een bewaker bijvoorbeeld met andere risico’s geconfronteerd dan een verhuizer of een fabrieksmedewerker. Als je op zoek gaat naar een paar veiligheidsschoenen, is het dan ook belangrijk om schoenen te kiezen die bescherming bieden tegen de veiligheidsrisico’s waar jij op je werkplek mee geconfronteerd wordt. Hoe weet je echter welke veiligheidsschoenen je moet kiezen? Daar heeft de Europese wetgever iets op bedacht. De Europese wetgever heeft zeven verschillende veiligheidscategorieën gecreëerd: SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. Elk van deze categorieën biedt bescherming tegen verschillende veiligheidsrisico’s. Zo kun je eenvoudig bepalen welke veiligheidsschoenen het best bij je functie passen. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team helpt je graag bij het vinden van de juiste werkschoenen.

De kwaliteiten van onze veiligheidsschoenen S1

Er zijn in totaal zeven veiligheidscategorieën. De veiligheidscategorie S1 is er daar één van. Om het veiligheidslabel S1 te krijgen, moet een veiligheidsschoen aan de volgende voorwaarden voldoen.

 • Een veiligheidsschoen S1 moet een veiligheidsneus hebben. Deze veiligheidsneus beschermt je tenen tegen stoten en vallende voorwerpen. De neusbescherming moet minstens bescherming bieden tegen een energieniveau van 200 Joule. Je kunt kiezen tussen veiligheidsschoenen met een stalen neus en veiligheidsschoenen met een composiet neus. Welk type neusbescherming de beste keuze is, is afhankelijk van je wensen. Een stalen veiligheidsneus heeft over het algemeen een langere levensduur, maar een composiet neus is een stuk lichter en daardoor vaak comfortabeler.
 • Een veiligheidsschoen S1 moet anti-statische eigenschappen hebben.
 • Een veiligheidsschoen S1 moet een gesloten hiel hebben.
 • Een veiligheidsschoen S1 moet oliebestendig zijn.
 • Een veiligheidsschoen S1 moet beschikken over schokdemping in de hak.

Ontdek ook onze andere werkschoenen

Je kunt bij Bata Industrials niet alleen terecht voor werkschoenen S1, maar ook voor veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen in andere veiligheidscategorieën. Onze werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen tussen verschillende zolen, zoals een PU zool. Ook heb je de keuze tussen verschillende materialen – van nubuck leder tot microfiber. Onze veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle kleuren. Onze schoenen zijn uiteraard geschikt voor zowel dames als heren. Heb je een vraag over een van onze producten? Of vraag je je af welke veiligheidsschoen het best bij jouw werkzaamheden past? Onze medewerkers helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.