Over Bata Industrials

Veel veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten tijdens het werk. Bata Industrials gaat een stap verder. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in ons eigen laboratorium, is Bata Industrials een trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Met als resultaat veiligheidsschoenen die de best mogelijke ondersteuning bieden met de perfecte pasvorm.

Naast het leveren van topkwaliteit veiligheidsschoenen, besteedt Bata Industrials ook veel zorg aan het milieu en de maatschappij. Lees meer over Bata Industrials en ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Fundament van Bata Industrials

Opgestart in Tsjechië in 1894, Bata was een van de eerste producenten die hun producten over de hele wereld verkocht. Al vanaf de jaren ’30 is het bedrijf actief in Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Joegoslavië, Polen, India en Nederland.

Bekijk hier de geschiedenis van Bata Industrials

Het bedrijf bleef groeien en in de jaren ’60 werkten 42.000 medewerkers in een van Bata’s duizenden winkels en vele fabrieken. De basis van dit succes ligt in de doorlopende inzet in Research & Development. Bata Industrials is opgericht in de 70-er jaren, als reactie op de specifieke vraag vanuit de markt naar schoeisel voor werklieden. Sindsdien is Bata Industrials uitgegroeid tot een ontwerper, producent en verkoper van veiligheidsschoenen en werksokken, specifiek gericht op de professionele eindgebruikers.

Wereldwijd actief

Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen, en de enige die een ware globale speler is. In Europa is het bedrijf alom geprezen, voor collecties als de Traxx, Bickz en de Nova. Met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland, Bata Industrials staat klaar voor haar klanten op vrijwel ieder continent.

Professioneel te werk gaan betekent meer dan uitstekend zijn in wat je doet. Het betekent ook verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je collega’s. Vooral wanneer je werkt in een potentieel gevaarlijke omgeving. Daarom willen we dat je sterk staat, vol vertrouwen loopt en onder alle omstandigheden veilig blijft. Dat begint niet met alleen een veiligheidsschoen. Dat begint met de veiligheidsschoen.

Onze visie

Bij Bata Industrials streven wij naar één ding en slechts één ding: de veiligheid van vakmensen wereldwijd. Daarom doen we er alles aan om binnen iedere markt de beste professionele veiligheidsschoen te maken.

Onze missie

Wij zorgen ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.