Partners

Bata Industrials is leidend door innovatie. Normale veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten terwijl je werkt. Bata tilt bescherming naar een hoger niveau. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van omvangrijke testen in ons eigen laboratorium, Bata Industrials is een trendsetter in de industrie waarin technologie het belangrijkst is. Het resultaat: werkschoenen die de best mogelijke ondersteuning bieden dankzij de perfecte pasvorm.

Materialen

Voor onze veiligheidsschoenen gebruiken we alleen eersteklas natuurlijke materialen, kunststoffen, rubber types en garen. Bata Industrials kijkt verder dan de eigen industrie voor materialen, om de beste en veiligste schoenen te kunnen ontwikkelen. Het meest recente voorbeeld hiervoor zijn onze veiligheidsschoenen die voorzien zijn van het unieke en gepatenteerde Boa sluitsysteem. Dit is een systeem dat eindelijk een einde brengt aan de traditionele schoenveters, het garandeert een perfecte pasvorm en zorgt ervoor dat de drager een stevige voet heeft gedurende de dag.

Productie veiligheidsschoenen

SATRA gecertificeerd

SATRA is het meest prominente centrum voor onderzoek en technologie ter wereld. Een sterke samenwerking met het SATRA instituut en het strikt volgen van de SATRA procedures heeft geleid tot een verbetering in onze producten en ons kwaliteitscontrole systeem, waardoor wij hoge kwaliteit producten kunnen garanderen.
We zien het als onze verantwoordelijkheid om de werkende bevolking te voorzien van de best passende schoenen die niet alleen de veiligheid van de werknemers bevorderen, maar ook de vitaliteit. Onze eigen gecertificeerde laboratorium is een belangrijk component in onze bedrijfsstrategie.

Bata Industrials has a SATRA certified lab

BOA Fit System®

Het BOA® Fit System, dat speciaal ontworpen is om te presteren, is te vinden in de producten van Bata Industrials. Het bestaat uit een micro-instelbare draaiknop, een supersterke lichtgewicht kabel en flexibele kabelgeleiders. Elke unieke configuratie is ontworpen voor een snelle, moeiteloze en nauwkeurige pasvorm en wordt ondersteund door de BOA® garantie.

Voordelen van het BOA® Fit System REDEFINING THE FUTURE OF FIT.

WENDBAARHEID EN SNELHEID

Het BOA® Fit System maakt snellere, krachtigere richtingsveranderingen mogelijk door een naadloze verbinding tussen de apparatuur en het lichaam.

KRACHT EN PRECISIE

Kracht zonder afbreuk te doen aan de precisie, het BOA® Fit Systeem levert meer explosieve actie en een ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

DUURZAAMHEID EN GEZONDHEID

Ga verder, sneller en sterker. Het BOA® Fit System bespaart energie door het verbeteren van de circulatie en de efficiëntie.

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Ontworpen met hoge kwaliteit, duurzame materialen, en streng getest in het veld, is het BOA® Fit System gegarandeerd in elke omgeving te presteren.

Bekijk alle veiligheidsschoen met het BOA® Fit System

Vibram®

Vibram® is een specialist in loopzolen voor een grote diversiteit aan schoenen. Dit Italiaanse bedrijf is vernoemd naar haar oprichter, Vitale Bramani. Bramani staat bekend als de eerste die rubber ‘lug’ zolen voor schoenen heeft gemaakt.

Bright rubber safety sneaker outsole

Een ‘lug’ zool is een dikke rubber zool met diepe inkepingen die de stabiliteit en tractie verbeteren. Deze zolen werden eerst vooral gebruikt voor bergbeklimmen, maar worden tegenwoordig in veel omstandigheden ingezet (zoals bij werkschoenen). Bata Industrials werkt samen met Vibram® bij het maken van veiligheidsschoenen. Een resultaat hiervan is de sportieve Bright collectie.

Ga naar alle veiligheidsschoenen met een Vibram® zool

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.