Bata adapt®

Bata adapt® staat voor individuele voetzorg voor dragers van veiligheidsschoenen. Het eenvoudige stappenprogramma van Bata adapt ontzorgt de werknemer, de werkgever en de medisch specialist met uitgebreide mogelijkheden en persoonlijke metingen.

Onze collega Sjef van Schaijk zal vanaf 18 mei weer met de Bata adapt pasbus op locatie komen. In verband met COVID19 zijn er enkele maatregelen die wij als Bata samen met u in acht moeten nemen:

COVID Maatregelen bij opmetingen vanaf 18 mei 2020. 

  1. De werkgever dient te vragen naar klachten/kenmerken welke in verband kunnen worden gebracht met COVID19, voordat de persoon de bus betreedt
  2. Bij geconstateerde klachten kan de afspraak kosteloos worden verzet naar een latere datum.
  3. We laten per opmeting één persoon toe in de pasbus.
  4. We werken met de werknemers op afspraak om zo een wachtrij voor de pasbus te voorkomen.
  5. Er dient voldoende tijd ingepland te worden tussen de metingen per persoon.
  6. Iedere bezoeker dient een eigen mondkapje te dragen.
  7. We kunnen per dag maximaal dertig personen opmeten in deze periode.

Wij hopen u snel weer te bezoeken.

Altijd een passende oplossing

Veiligheidsschoenen zijn een vereiste in veel industrieën, maar helaas dragen veel werknemers te kleine, te brede of zelfs onveilige veiligheidsschoenen. Bata adapt is (dan) de oplossing. Dit programma van Bata Industrials biedt veilig draagcomfort, ook voor voeten met klachten of medische problemen. Meer willen weten over Bata adapt? Download dan hier de brochure.

Het Bata adapt stappenplan

Het Bata adapt stappenplan biedt simpel en snel een passende oplossing voor perfect zittende en gecertificeerd veilige veiligheidsschoenen. Als goed werkgever voorziet u uw medewerkers natuurlijk graag van de juiste veiligheidsschoenen; dat is ook uw verantwoordelijkheid.  Geven de verstrekte veiligheidsschoenen problemen, dan kan dit leiden tot gezondheidsklachten, verzuim en gevaarlijke werkomstandigheden. Ook het zelf vervangen van de inlegzool door een andere, niet-gecertificeerde steunzool kan voor onveilige situaties zorgen.

Bekijk hier het Bata adapt stappenplan

Vanzelfsprekend gaan wij strikt vertrouwelijk met deze gegevens om en worden nooit zonder overleg met de drager extern gecommuniceerd. In geval van een herhaalbestelling kunnen wij direct een nieuw paar toesturen zonder dat de werknemers van de werkvloer af moeten om opnieuw te passen. Zo kunnen al uw collega’s zich blijven focussen op hun eigen werkzaamheden.

De Bata adapt pasbus

Onze ervaren Footwear consultant komt met de Bata adapt pasbus op locatie om voeten op te meten met specialistische scanapparatuur. Wij geven om uw voeten, werkschoenen én privacy van u en uw collega’s. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en te ontzorgen, registreren wij uitsluitend essentiële gegevens van de dragers van werkschoenen, voor intern gebruik. Hiermee kunnen wij snel een herhaalbestelling voor u of uw personeel uitvoeren.

De Bata adapt pasbus is te bestellen via ons customer service team

Onze footwear-consultant rijdt de Bata adapt pasbus bij zowel grote als kleine bedrijven voor. De bus is uitgerust met specialistische scanapparatuur, die de voeten van uw werknemers nauwkeurig opmeten op uw bedrijfslocatie. Aan de hand van die metingen zijn de juiste en perfect passende veiligheidsschoenen samen te stellen. Je kan de pasbus bestellen via telefoonnummer 0499 362 912.

Medisch specialist

Waar nodig werkt Bata Industrials (van harte) samen met medisch specialisten als podologen, podotherapeuten en orthopedisch specialisten. Bata adapt geeft hen de vrijheid om de beste oplossing te kiezen voor de dragers van Bata Industrials veiligheidsschoenen.

Bata adapt biedt oplossingen met onder meer PU- (via IETEC) en EVA-inlegzolen. Door het vervaardigen van de voetbedden en orthopedische aanpassingen met de juiste materialen en aan de hand van duidelijke voorschriften, blijven de veiligheidsschoenen gecertificeerd en veilig. Met de juiste werksokken en in de correcte lengte- en breedtemaat zijn de veiligheidsschoenen bovendien comfortabel en worden (gezondheids)klachten voorkomen.

Bekijk hier de medische opties

Conclusie

U als specialist kunt nu zelf de zolen vervaardigen met behulp van de Bata Ortho Layer zodat deze gecertificeerd blijft. Meld u hier aan als dealer, volg de voorschriften en registreer uw zool. Deze registratie maak het mogelijk steunzolen in de Bata veiligheidsschoenen aan uw patiënt over te dragen. Klik hier voor de certificaten van de Bata Ortho Layer.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.