Bata adapt®

Bata adapt® staat voor individuele voetzorg voor dragers van veiligheidsschoenen. Het eenvoudige stappenprogramma van Bata adapt ontzorgt de werknemer, de werkgever en de medisch specialist met uitgebreide mogelijkheden en persoonlijke metingen.

Altijd een passende oplossing

Veiligheidsschoenen zijn een vereiste in veel industrieën, maar helaas dragen veel werknemers te kleine, te brede of zelfs onveilige veiligheidsschoenen. Bata adapt is (dan) de oplossing. Dit programma van Bata Industrials biedt veilig draagcomfort, ook voor voeten met klachten of medische problemen. Meer willen weten over Bata adapt? Download dan hier de brochure.


Het Bata adapt stappenplan

Het Bata adapt stappenplan biedt simpel en snel een passende oplossing voor perfect zittende en gecertificeerd veilige veiligheidsschoenen.

Als goed werkgever voorziet u uw medewerkers natuurlijk graag van de juiste veiligheidsschoenen; dat is ook uw verantwoordelijkheid. Geven de verstrekte veiligheidsschoenen problemen, dan kan dit leiden tot gezondheidsklachten, verzuim en gevaarlijke werkomstandigheden. Ook het zelf vervangen van de inlegzool door een andere, niet-gecertificeerde steunzool kan voor onveilige situaties zorgen.

Stap 1: Breedtematen

Voor loopcomfort en voetgezondheid moeten uw veiligheidsschoenen de juiste lengte- én breedtemaat hebben. Bata Industrials heeft veiligheidsschoenen in meerdere breedtematen; u hoeft voor een bredere schoen dus niet meer over te stappen op een grotere lengtemaat. Te grote veiligheidsschoenen zorgen namelijk voor onveilige situaties en verminderd loopcomfort. Een slecht passende veiligheidsschoen geeft veel wrijving, en dat zorgt voor irritaties, blaren en zweetvoeten.

Lederen veiligheidsschoenen bevatten chroom. Bent u daar allergisch voor, of voor synthetische producten? Dan heeft Bata voor u hypoallergene veiligheidsschoenen met microfiber.

Stap 2: Inlegzolen en sokken

De tweede adapt-stap kijkt ín de veiligheidsschoen: naar uw werksokken. Te dunne sokken geven onvoldoende comfort en ondersteuning. Met de juiste werksokken, die passen bij de werkomstandigheden, voorkomt u wrijving (en dus irritaties, blaren en transpiratie).

Nog een punt van aandacht ín uw veiligheidsschoen: inlegzolen. Bata heeft daarvoor verschillende oplossingen, zoals de extra-comfortzolen Superior Fit die meer support geven. Gestandaardiseerde orthopedische inlegzolen kunnen ook in uw Bata veiligheidsschoenen worden toegepast; denk aan speciale inlegzolen voor het ontlasten van de hiel bij hielklachten.

Stap 3: Podotherapeutische en orthopedische oplossingen

Bata Industrials heeft een systeem ontwikkeld waarbij de oplossing van de medisch specialist kan worden toegevoegd, terwijl de veiligheidsschoen altijd gecertificeerd en veilig blijft. Uw podoloog, podotherapeut of orthopedisch specialist kan dus voor u een op maat gemaakte inlegzool van EVA of PU vervaardigen of bestellen; deze kan probleemloos in de veiligheidsschoen van Bata Industrials. We kunnen zelfs semi-orthopedische veiligheidsschoenen (SOS) helemaal op maat voor u maken.

Vanzelfsprekend gaan wij strikt vertrouwelijk met deze gegevens om en worden nooit zonder overleg met de drager extern gecommuniceerd. In geval van een herhaalbestelling kunnen wij direct een nieuw paar toesturen zonder dat de werknemers van de werkvloer af moeten om opnieuw te passen. Zo kunnen al uw collega’s zich blijven focussen op hun eigen werkzaamheden.


De Bata adapt pasbus

Onze ervaren Footwear consultant komt met de Bata adapt pasbus op locatie om voeten op te meten met specialistische scanapparatuur. Wij geven om uw voeten, werkschoenen én privacy van u en uw collega’s.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en te ontzorgen, registreren wij uitsluitend essentiële gegevens van de dragers van werkschoenen, voor intern gebruik. Hiermee kunnen wij snel een herhaalbestelling voor u of uw personeel uitvoeren.

Onze footwear-consultant rijdt de Bata adapt pasbus bij zowel grote als kleine bedrijven voor. De bus is uitgerust met specialistische scanapparatuur, die de voeten van uw werknemers nauwkeurig opmeten op uw bedrijfslocatie. Aan de hand van die metingen zijn de juiste en perfect passende veiligheidsschoenen samen te stellen.

De Bata Adapt pasbus is te boeken via ons dealernetwerk. Voor meer informatie neemt u gerust contact op met onze Area Sales Manager of met onze Customer Service.


Medisch specialist

Waar nodig werkt Bata Industrials (van harte) samen met medisch specialisten als podologen, podotherapeuten en orthopedisch specialisten. Bata adapt geeft hen de vrijheid om de beste oplossing te kiezen voor de dragers van Bata Industrials veiligheidsschoenen.

Bata adapt biedt oplossingen met onder meer PU- (via IETEC) en EVA-inlegzolen. Door het vervaardigen van de voetbedden en orthopedische aanpassingen met de juiste materialen en aan de hand van duidelijke voorschriften, blijven de veiligheidsschoenen gecertificeerd en veilig. Met de juiste werksokken en in de correcte lengte- en breedtemaat zijn de veiligheidsschoenen bovendien comfortabel en worden (gezondheids)klachten voorkomen.

Medische opties

Optie 1: Gestandaardiseerde inlegzolen

Gestandaardiseerde inlegzolen voor het bestrijden van bijvoorbeeld hielklachten. Daarnaast zijn er ook extra comfortabele inlegzolen, zoals de Superior Fit.

Optie 2: Inlegzolen van PU- of Eva

Inlegzolen van PU- of EVA-materiaal, compleet op maat te bestellen.

Optie 3: Bata Ortholayer

Bata Ortholayer is een ESD deklaagje voor de inlegzool zelf die wordt vervaardigd door de medisch specialist. Daarmee blijft de veiligheidsschoen gecertificeerd.

Optie 4: Het Bata Block ESD

Het Bata Block ESD van EVA-materiaal. Hiermee kan de medisch specialist een inlegzool zelf precies op maat vormen.

Optie 5: Orthopedische oplossingen

Orthopedische oplossingen zoals bijvoorbeeld een zool-hak verhoging en een afwikkelbalk.

U als medisch specialist kunt nu zelf de zolen vervaardigen met behulp van de Bata Ortho Layer zodat deze gecertificeerd blijft. Meld u hier aan als dealer van onze partner Podolab Hoeksche Waard, volg de voorschriften en registreer uw zool.

Deze registratie maak het mogelijk steunzolen in de Bata veiligheidsschoenen aan uw patiënt over te dragen.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.