Veelgestelde vragen

Ben je ergens naar op zoek, maar kun je het niet direct vinden? Gebruik dan onze FAQ. Mocht je er nog steeds niet helemaal uitkomen, bel ons customer service team gerust op: +31 (0)499 362 912.

Nieuwe schoenen kiezen

Hebben jullie legerlaarzen?
Bata heeft meerdere legerlaarzen en –sokken in de collectie. Neem alstublieft contact op met onze klantenservice voor meer informatie over legerlaarzen en –sokken.

Hebben jullie veiligheidsschoenen om mee te kruipen?
Ja, Bata Industrials heeft schoenen voor veel verschillende werkomstandigheden. Zo hebben wij ook schoenen met een neusbescherming, voor extra bescherming van het materiaal en een verlenging van de levensduur van de schoen.

Hebben jullie veiligheidsschoenen ontworpen om mee te lassen?
Ja, Bata heeft schoenen voor veel verschillende beroepsgroepen, waaronder lassers.

Hebben jullie veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor hoge temperaturen?
Ja, Bata heeft veiligheidsschoenen voor verschillende werkomstandigheden, waaronder schoenen met hittebestendige zolen (voor vloeroppervlakten met een hogere temperatuur dan 130, 180 of 300 graden Celsius).

Hebben jullie veiligheidsschoenen geschikt voor een vochtige omgeving?
Ja, Bata Industrials heeft schoenen voor verschillende werkomstandigheden, waaronder vochtige omstandigheden.

Hebben jullie veiligheidsschoenen voor een koude werkplek (koelcellen)?
Ja, Bata biedt veiligheidsschoenen voor veel verschillende werkomstandigheden, waaronder voor het werken in koude werkplekken, zoals koelcellen. We bieden ook een breed scala aan veiligheidsschoenen die extreme kou kunnen weerstaan.

Hebben jullie ook schoenen die geschikt zijn voor gladde vloeren?
Ja, Bata Industrials heeft schoenen voor verschillende werkvloeren, waaronder extreem gladde vloeren. Hiervoor heeft Bata Industrials schoenen met een speciale antislip zool.

Hebben jullie veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor het werken met elektra?
Ja, Bata heeft schoenen voor verschillende werkomstandigheden waarbij de drager beschermd dient te worden van de gevaren van het werken met (statische) elektriciteit. Tip: Vraag je werkgever naar de specificaties waar je schoenen aan moeten voldoen.

Hebben jullie veiligheidsschoenen ontworpen voor het werken met olie en zuren?
Ja, Bata Industrials heeft schoenen voor vele werkomstandigheden. Rubber is een materiaal dat over het algemeen goed bestand is tegen olie en zuren. Als je meer vragen hebt over dit onderwerp, verwijzen we je graag door naar onze klantenservice.

In welke maten zijn de veiligheidsschoenen verkrijgbaar?
In ons productoverzicht vind je alle beschikbare maten voor ieder model schoen. Niet al onze leveranciers leveren alle maten, neem hiervoor dus contact op met je leverancier.

Welke veiligheidsschoenen laten geen strepen achter op de werkvloer?
Bij Bata Industrials zijn alle veiligheidsschoenen die in de afgelopen jaren zijn gekocht voorzien van ‘non marking outsoles’, oftewel zolen die geen strepen achterlaten.

Wat is de prijs van de schoenen?
Neem alstublieft contact op met een van onze leveranciers voor meer informatie over de prijzen.

Nieuwe sokken kiezen

Waar kan ik de brochure vinden?
Alle informatie uit onze brochures kun je terug vinden op deze website. Op onze downloadpagina is het ook mogelijk om brochures te downloaden. Indien je brochures wilt ontvangen vul dan ons contact formulier in (wij versturen alleen brochures naar bedrijven).

Algemeen

Zijn Bata modeschoenen ook beschikbaar?
Modeschoenen van Bata zijn verkrijgbaar in diverse landen wereldwijd. Bezoek Bata voor meer informatie.

Is Bata Industrials ISO 9001 en ISO 14001-2015 gecertificeerd?
Ja, Bata Industrials is ISO 9001 en ISO 14001-2015 gecertificeerd.

Waar kan ik de brochure vinden?
Alle informatie uit onze brochures kunt u terug vinden op deze website. Op onze downloadpagina kunt u ook brochures downloaden. Als u brochures wilt ontvangen vul dan ons contact formulier in (wij versturen alleen brochures naar bedrijven).

Waar kan ik de algemene voorwaarden van verkoop terug vinden?
U kunt onze algemene voorwaarden vinden op, General Terms and Conditions of Sale, Delivery and Payment.

Wie is de managing director van Bata Industrials?
Martijn Mathot is de managing director van Bata Industrials.

Heeft Bata Industrials een beleidsverklaring?
Bata Nederland B.V. (h)erkent de noodzaak tot het ontwikkelen en uitdragen van een kwaliteits- en milieubeleid. Het doel van dit beleid is om de kwaliteit van en op het werk op het gewenste niveau te brengen en te handhaven en tevens een raamwerk te scheppen voor de eigen (al dan niet tijdelijke) medewerkers. Als speerpunten dienen klantgerichtheid en het streven naar continue verbetering op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu, gezondheid en arbeidsomstandigheden. De gehele beleidsverklaring is hier te bekijken.

Distributeurs

Ik wil graag distributeur worden van Bata Industrials.
Neem dan contact met ons op.

Waar kan ik een distributeur vinden?
Op deze pagina kan je de dichtstbijzijnde distributeurs vinden.

Waar kan ik veiligheidsschoenen en werksokken online kopen?
Bata Industrials veiligheidsschoenen en werksokken kunt u online kopen bij een aantal van onze distributeurs.

Technische vragen

Hoge of lage veiligheidsschoenen?
Een hoge veiligheidsschoen biedt extra bescherming voor de enkels en is over het algemeen warmer voor de voeten. Een laars is zelfs hoger. Een laag model veiligheidsschoen kan meer bewegingsvrijheid bieden. Instapschoenen zijn gemakkelijk aan of uit te trekken. Sandalen zijn geventileerde schoenen, die ideaal zijn bij bepaalde werkomstandigheden.

Wat is ESD?
ESD staat voor ElectroStatic Discharge (elektrostatische ontlading) en voorkomt of beperkt ten minste elektrostatische oplading en draagt bij aan een beheerste wijze van afvoer van een eventueel opgewekte lading. Antistatische schoenen hebben onder bepaalde omstandigheden een elektrische weerstand van 0,1-35MOhm. ESD schoenen hebben onder dezelfde omstandigheden een nog lagere weerstand. Door wrijving wordt statische elektriciteit opgewekt en dit kan leiden tot vervelende of zelfs gevaarlijke statische ontladingen. Ook worden Elektronica componenten steeds gevoeliger voor statische ontladingen. ESD schoenen en sokken van Bata Industrials kunnen bijdragen aan het beheersbaar maken van een dergelijke situatie.

Waarom heb ik een stalen neus nodig?
Een stalen neus beschermt je tenen tegen zware vallende of rollende voorwerpen. Een stalen neus beschermde de anders kwetsbare tenen. In veel werkomstandigheden voorkomt het hebben van een stalen neus ongelukken en verminderd de ernst van het ongeluk.

Waarom heb ik een antipenetratie tussenzool nodig (staal of synthetische tussenzool)?
Een stalen tussenzool in de schoen zorgt voor bescherming tegen perforatie dan wel indringing van scherpe of hete voorwerpen door de loopzool. Bata heeft ook schoenen met een kunststof (lenzi) antipenetratie tussenzool. Dit geldt als alternatief voor staal, maar het is lichter, flexibeler en beter isolerend. Beide materialen voldoen aan de norm, maar staal biedt in de regel altijd de beste bescherming.

Aan welke normen moeten mijn veiligheidsschoenen voldoen?
Verschillende werkomgevingen hebben verschillende veiligheidsschoenen nodig. Om precies uit te vinden wat voor soort veiligheidsschoenen je nodig hebt in jouw werkomgeving klik hier.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.