Werksokken

Bata Industrials maakt veel verschillende soorten werksokken, voor koude, warme, natte en droge omstandigheden.
Zeker bij veiligheidsschoenen is het van belang dat de sokken comfortabel zitten, want sokken beschermen niet alleen tegen de kou of warmte, maar ook tegen wrijving. Door het dragen van de juiste werksok voorkom je blaren. Ook kunnen sokken de temperatuur en vochthuishouding reguleren, en bepaalde zones extra beschermen of ondersteunen in voet en been. Tevens zijn er sokken in het assortiment die extra veiligheid of comfort geven zoals ESD , No Odor, en Brandwerende eigenschappen.
Bata Industrials gebruikt alleen hoogwaardige materialen zoals Merino wol, Pro Cool, en Thermolite Polyester, en katoen, allen Oekotex gecertificeerd.

Kenmerken
Eigenschappen
Eigenschappen
Kleur
 • All Seasons Cotton Eco

  All Seasons sokken zijn ontworpen om je comfortabel te houden, hoe koud of warm het ook is. Ze zijn voorzien van een asymmetrische zool, die zorgt voor een betere verdeling van de belasting en een natuurlijke afwikkeling van de rolbeweging. Verder is het comfort optimaal door de links en rechts gebreide teenvorm en beschermende badstofzones voor enkel en achillespees. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • All Seasons Merino Wool Eco

  All Seasons sokken zijn ontworpen om je comfortabel te houden, hoe koud of warm het ook is. Gemaakt uit Merino wol, een zeer fijne wol die niet kriebelt en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur van de huid. Het houdt 30% vocht vast zonder nat aan te voelen en is van nature elastisch, vuilbestendig, en antibacterieel. Ze zijn voorzien van een asymmetrische zool, die zorgt voor een betere verdeling van de belasting en een natuurlijke afwikkeling van de rolbeweging. Verder is het comfort optimaal door de links en rechts gebreide teenvorm en de beschermende badstofzones voor enkel en achillespees. De Merino Wol versie is gemaakt van een niet-jeukende wol die een gelijkmatige huidtemperatuur behoudt. Het houdt 30% vocht vast zonder nat aan te voelen, en is van nature elastisch, vuilafstotend en antibacterieel. Wasvoorschriften T 30° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool LA 1

  De Cool LA 1 is een enkelsok en bedekt alleen de enkels. De sok is daardoor aanzienlijk koeler in het dragen. De sok beschermt door de enkelhoogte de huid voor wrijving met de schoen. De sok is ESD en heeft een comfortabel boord en een naadloze teen. Met een extra zacht badstof gedeelte bij de voet en hiel en Flex Fit op de wreef voor een rimpelloze overgang van been naar voet. In de sok is Polyfresh® verwerkt, een polyestergaren met luchtkanaaltjes in de vezels die het vocht beter te kunnen transporteren. Dit garen houdt de huid droger. Het garen heeft ook een Ultrafresh® behandeling gehad, om groei van bacteriën te verminderen.

 • Cool LA 1 Eco

  Een korte, naadloze sok ontworpen voor warme werkomstandigheden, bijvoorbeeld in de lichte industrie, logistiek of buiten. De voeten blijven aangenaam comfortabel. De sok is ESD dankzij de Bekinox metaalvezel. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool LS 1 Eco

  Een fijngebreide dunne werksok met ESD en "No odor" door Polyfresh®GRS. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool LS 2 Eco

  Een lichtgewicht sok met zeer goed vochttransport door speciale Bata Pro-Cool®EcoMade vezels, je voeten blijven droog en fris tijdens het dragen van deze sokken in veiligheidsschoenen. Deze sok is de lichte versie van onze Bata Cool MS 1 ECO sok. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool MS 1 Eco

  Koele werksok met uitstekende vochtregulatie, dit zorgt voor frisse en droge voeten. Ook een veilige sok met ESD-eigenschappen door de metaalvezels die in het garen zijn verwerkt. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool MS 2 Eco Antraciet

  Cool MS 2 ECO is een allround werksok, met ESD, No-Odor eigenschappen en speciale ventilatiekanalen voor optimaal koele en frisse voeten. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Cool MS 2 Eco Black

  Cool MS 2 ECO is een allround werksok, met ESD, No-Odor eigenschappen en speciale ventilatiekanalen voor optimaal koele en frisse voeten. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Heavy Duty Cotton

  Een extra sterke sok gemaakt van katoen, versterkt met polyamide bij de voet en hiel. Speciaal ontworpen om te worden gedragen in zware werkomstandigheden zoals bijvoorbeeld de STUR veiligheidsschoenen en -laarzen. De voeten blijven aangenaam comfortabel dankzij de bijzonder goede vochtregulerende eigenschappen en de extra zachte en gewatteerde badstof in de zool en aan het been.

 • Lady Bamboo

  Lady Bamboo is een lichtgewicht en extra zachte werksok speciaal ontwikkeld voor dames. Helemaal afgestemd op de vorm en maat van de vrouwenvoet. Want een dames- en herenvoet zijn heel verschillend, zowel in vorm als gevoeligheid. Daarom ontwikkelden we de Lady sokkenlijn speciaal voor de professionele vrouw van vandaag. Deze werksok is gemaakt met innovatieve technologieën en van de beste materialen zoals viscose afkomstig van bamboe en wol voor zachtheid en vochtregulatie. Polyamide zorgt voor de stevigheid van de sok. Door de combinatie van uitstekende vochtregulerende eigenschappen en Pro-Cool® polyestervezels blijven de voeten aangenaam droog en fris. Dankzij het antibacteriële Amicor™ krijgen onaangename geurtjes geen kans. Speciale zones bieden ondersteuning voor been en voetboog.

 • Lady Bamboo Eco

  Een lichtgewicht en extra zachte werksok, speciaal gevormd voor de vrouwenvoet. Gemaakt van viscose van bamboe en wol voor zachtheid en vochtregulatie plus polyamide voor sterkte van de sok. Door de combinatie van uitstekende vochtregulerende eigenschappen en Polyfresh® gerecyclede polyestervezels blijven de voeten aangenaam droog en fris. Door de Ultrafresh® behandeling krijgen onaangename geurtjes geen kans. Wasvoorschriften T 40° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Lady Cotton

  Lady Cotton is een allround werksok, speciaal ontwikkeld voor dames. Helemaal afgestemd op de vorm en maat van de vrouwenvoet. Want een dames- en herenvoet zijn heel verschillend, zowel in vorm als gevoeligheid. Daarom ontwikkelden we de Lady collectie speciaal voor de professionele vrouw van vandaag. Deze werksokken zijn gemaakt van katoen met Pro-Cool® polyester vezels in de voet, die vocht naar de buitenkant van de sok transporteren. Dankzij de combinatie van Pro-Cool® en ventilatiekanalen blijven de voeten comfortabel fris en droog. Bovendien krijgen onaangename geurtjes geen kans dankzij het antibacteriële zilver. Speciale zones bieden ondersteuning voor het been.

 • Thermo ML Eco

  Lange warme wollen sok met extra steun- en beschermingszones. Wasvoorschriften T 30° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Thermo MS 3 Eco

  Warme wollen werksok met Pro-Cool® EcoMade in het voetbed om de voeten droog en warm te houden. Wasvoorschriften T 30° machinewas, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, niet strijken.

 • Flame Proof

  Een vlamwerende stevige, lange sok van Zirpro scheerwol met meta-aramidevezel. Biedt goede bescherming bij extreme hitte en is extra comfortabel. Speciaal ontworpen voor brandweer en lassers. Krimpvrij en dus eenvoudig te wassen in de wasmachine. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN ISO 14116:2015.

 • Anti Bug

  Een anatomisch gevormde lange sok van koel katoen en cellulose met Cell Solution® Protection vezels. De sok beschermt de voeten en onderbenen tegen vervelende teken- en muggenbeten en nog belangrijker tegen infectieziekten die deze beten kunnen veroorzaken.* Dankzij het antibacteriële zilver krijgen ook nare geurtjes geen kans. De perfecte sok voor iedereen die in de buitenlucht werkt.

  • De Anti Bug sok is getest en goedgekeurd volgens de Duitse leger richtlijnen TL8305-0331.
  • Cell Solution® Protection is een gepatenteerde technologie waarbij de insecticide permetrine is verwerkt in de vezel. Het verlamt en doodt insecten.
  • Niet schadelijk voor de mens bij het dragen op de huid.
  • Werkzaam tot wel 100 wasbeurten.
  * Het dragen van Anti Bug sokken vermindert het risico op teken en muggenbeten. Het beschermt, maar het blijft altijd belangrijk om uw lichaam en uw kleding na binnenkomst te controleren op teken.

 • Mammoet Allround

  De Mammoet Allround sok is anatomisch gevormd en biedt ondersteuning aan de voet en het been. De sok is ESD en heeft een comfortabele naad en anatomisch gevormde teen. Met een extra zacht gedeelte bij de enkel en de hiel en Flex Fit op wreef en hiel voor een rimpelloze overgang van been naar voet. Antibacteriële vezels houden onaangename geurtjes op afstand. De Mammoet Allround is een sok op kuitlengte. Daardoor is deze ook te dragen in de Bolster en Barge.

 • Industry Indoor

  De Industry Indoor is speciaal ontworpen voor het ultieme comfort en de aangename pasvorm. Deze sok is een allround werksok voor gebruik binnen en buiten bij gemiddelde temperaturen.

 • Industry Outdoor

  De Industry Outdoor is een comfortabele, warme en zeer sterke sok geschikt voor zelfs de zwaarste werkomstandigheden.

Veilig de werkvloer op met onze hoogwaardige werksokken

Je kent het misschien wel – wanneer je na een lange werkdag thuiskomt, zijn je voeten zo vermoeid dat je het liefst de hele avond op de bank zou willen liggen. Wanneer je je schoenen en sokken uittrekt, tel je een drietal blaren en is je huid rood en geïrriteerd. Au! Om dit soort klachten te voorkomen, is het belangrijk om werkschoenen of veiligheidslaarzen te dragen die voldoende ondersteuning bieden. Met goede schoenen ben je er echter nog niet – ook je sokken zijn van belang. Een veiligheidsschoen komt namelijk alleen tot zijn recht als deze met goede werksokken wordt gedragen. Ook voegen werksokken een extra stukje comfort en veiligheid toe. Om die reden vind je in ons assortiment een ruim aanbod aan werksokken van hoge kwaliteit.

De perfecte aanvulling op je veiligheidsschoenen

Hoe mooi je overhemd, pantalon of jurk ook is, deze kleding zit lang niet zo mooi en lekker als je ondergoed niet goed past of niet comfortabel is. Ditzelfde geldt voor werksokken: zelfs het beste paar veiligheidsschoenen komt niet goed tot zijn recht als dit wordt gecombineerd met slecht zittende sokken. Om ervoor te zorgen dat je veiligheidsschoenen of werklaarzen hun werk goed kunnen doen, hebben de experts van Bata Industrials een breed aanbod aan hoogwaardige werksokken ontwikkeld. Deze werksokken zorgen niet alleen voor extra comfort en ondersteuning, maar dragen tevens bij aan de veiligheid.

Een kijkje in onze collectie

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze werksokken? We vertellen je graag meer over onze collectie.

Werksokken die bij jou én je functie passen

Elke functie gaat gepaard met zijn eigen veiligheidsrisico’s. De veiligheidsrisico’s waarmee een bewaker geconfronteerd wordt, zijn bijvoorbeeld heel anders dan de gevaren waarmee een logistiek medewerker te maken krijgt. Om die reden vindt je in ons assortiment werksokken met verschillende kenmerken en voor verschillende veiligheidsrisico’s. Zo zit er altijd wel een werksok bij die bij jou(w functie) past! Zit je bijvoorbeeld vaak onder de muggenbeten na een lange werkdag? Neem dan eens een kijkje bij onze Anti Bug werksokken. Heb je last van een blessure aan je achillespees? Onze Mammoet Allround, Executive en Industry Indoor werksokken zijn speciaal ontworpen om je achillespees nét wat extra ondersteuning te bieden. Werk in je in extreem lage temperaturen, en kunnen je voeten wel wat extra warmte gebruiken? In dat geval zijn onze thermo werksokken vast wel wat voor jou.

Materialen van de bovenste plank

Het is lastig om je te concentreren op je werk als je last hebt van pijnlijke voeten, blaren of huidirritaties. Om dit soort klachten te voorkomen, werkt Bata Industrials alleen met hoogwaardige materialen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van merino wol. Doordat merino wol warmte- en vochtregulerend is, kan dit materiaal zowel in warme als koude omstandigheden worden gedragen. Ook bevat dit materiaal lanoline, een soort waslaag die voorkomt dat er nare geurtjes in de stof trekken. Een ander voorbeeld van een materiaal dat je in onze collectie zult tegenkomen is de stof Thermolite polyester. Dit is een licht, comfortabel materiaal dat veel warmte biedt in koude omstandigheden. Dit komt doordat de holle vezels in dit materiaal de lucht goed vasthouden, waardoor de warmte geïsoleerd wordt. Een ander voordeel van Thermolite polyester is dat dit materiaal ontzettend snel droogt.

Zowel werksokken voor dames als werksokken voor heren

We zien in ons vakgebied helaas vaak dat fabrikanten zich vooral richten op heren werksokken. Dat vinden wij erg jammer – er zijn immers ook tal van vrouwen die dagelijks veiligheidsschoenen en werksokken dragen! Om die reden vind je in ons assortiment zowel werksokken voor dames als werksokken voor heren.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.