Werksokken

Bata Industrials maakt veel verschillende soorten werksokken, voor koude, warme, natte en droge omstandigheden.
Zeker bij veiligheidsschoenen is het van belang dat de sokken comfortabel zitten, want sokken beschermen niet alleen tegen de kou of warmte, maar ook tegen wrijving. Door het dragen van de juiste werksok voorkom je blaren. Ook kunnen sokken de temperatuur en vochthuishouding reguleren, en bepaalde zones extra beschermen of ondersteunen in voet en been. Tevens zijn er sokken in het assortiment die extra veiligheid of comfort geven zoals ESD , No Odor, en Brandwerende eigenschappen.
Bata Industrials gebruikt alleen hoogwaardige materialen zoals Merino wol, Pro Cool, en Thermolite Polyester, en katoen, allen Oekotex gecertificeerd.

Kenmerken
Eigenschappen
Eigenschappen
Kleur
 • Cool LA 1

  De Cool LA 1 is een enkelsok en bedekt alleen de enkels. De sok is daardoor aanzienlijk koeler in het dragen. De sok beschermt door de enkelhoogte de huid voor wrijving met de schoen. De sok is ESD en heeft een comfortabel boord en een naadloze teen. Met een extra zacht badstof gedeelte bij de voet en hiel en Flex Fit op de wreef voor een rimpelloze overgang van been naar voet. In de sok is Polyfresh® verwerkt, een polyestergaren met luchtkanaaltjes in de vezels die het vocht beter te kunnen transporteren. Dit garen houdt de huid droger. Het garen heeft ook een Ultrafresh® behandeling gehad, om groei van bacteriën te verminderen.

 • Heavy Duty Cotton

  Een extra sterke sok gemaakt van katoen, versterkt met polyamide bij de voet en hiel. Speciaal ontworpen om te worden gedragen in zware werkomstandigheden zoals bijvoorbeeld de STUR veiligheidsschoenen en -laarzen. De voeten blijven aangenaam comfortabel dankzij de bijzonder goede vochtregulerende eigenschappen en de extra zachte en gewatteerde badstof in de zool en aan het been.

 • Lady Bamboo

  Lady Bamboo is een lichtgewicht en extra zachte werksok speciaal ontwikkeld voor dames. Helemaal afgestemd op de vorm en maat van de vrouwenvoet. Want een dames- en herenvoet zijn heel verschillend, zowel in vorm als gevoeligheid. Daarom ontwikkelden we de Lady sokkenlijn speciaal voor de professionele vrouw van vandaag. Deze werksok is gemaakt met innovatieve technologieën en van de beste materialen zoals viscose afkomstig van bamboe en wol voor zachtheid en vochtregulatie. Polyamide zorgt voor de stevigheid van de sok. Door de combinatie van uitstekende vochtregulerende eigenschappen en Pro-Cool® polyestervezels blijven de voeten aangenaam droog en fris. Dankzij het antibacteriële Amicor™ krijgen onaangename geurtjes geen kans. Speciale zones bieden ondersteuning voor been en voetboog.

 • Lady Cotton

  Lady Cotton is een allround werksok, speciaal ontwikkeld voor dames. Helemaal afgestemd op de vorm en maat van de vrouwenvoet. Want een dames- en herenvoet zijn heel verschillend, zowel in vorm als gevoeligheid. Daarom ontwikkelden we de Lady collectie speciaal voor de professionele vrouw van vandaag. Deze werksokken zijn gemaakt van katoen met Pro-Cool® polyester vezels in de voet, die vocht naar de buitenkant van de sok transporteren. Dankzij de combinatie van Pro-Cool® en ventilatiekanalen blijven de voeten comfortabel fris en droog. Bovendien krijgen onaangename geurtjes geen kans dankzij het antibacteriële zilver. Speciale zones bieden ondersteuning voor het been.

 • Flame Proof

  Een vlamwerende stevige, lange sok van Zirpro scheerwol met meta-aramidevezel. Biedt goede bescherming bij extreme hitte en is extra comfortabel. Speciaal ontworpen voor brandweer en lassers. Krimpvrij en dus eenvoudig te wassen in de wasmachine. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN ISO 14116:2015.

 • Anti Bug

  Een anatomisch gevormde lange sok van koel katoen en cellulose met Cell Solution® Protection vezels. De sok beschermt de voeten en onderbenen tegen vervelende teken- en muggenbeten en nog belangrijker tegen infectieziekten die deze beten kunnen veroorzaken.* Dankzij het antibacteriële zilver krijgen ook nare geurtjes geen kans. De perfecte sok voor iedereen die in de buitenlucht werkt.

  • De Anti Bug sok is getest en goedgekeurd volgens de Duitse leger richtlijnen TL8305-0331.
  • Cell Solution® Protection is een gepatenteerde technologie waarbij de insecticide permetrine is verwerkt in de vezel. Het verlamt en doodt insecten.
  • Niet schadelijk voor de mens bij het dragen op de huid.
  • Werkzaam tot wel 100 wasbeurten.
  * Het dragen van Anti Bug sokken vermindert het risico op teken en muggenbeten. Het beschermt, maar het blijft altijd belangrijk om uw lichaam en uw kleding na binnenkomst te controleren op teken.

 • Mammoet Allround

  De Mammoet Allround sok is anatomisch gevormd en biedt ondersteuning aan de voet en het been. De sok is ESD en heeft een comfortabele naad en anatomisch gevormde teen. Met een extra zacht gedeelte bij de enkel en de hiel en Flex Fit op wreef en hiel voor een rimpelloze overgang van been naar voet. Antibacteriële vezels houden onaangename geurtjes op afstand. De Mammoet Allround is een sok op kuitlengte. Daardoor is deze ook te dragen in de Bolster en Barge.

 • Industry Indoor

  De Industry Indoor is speciaal ontworpen voor het ultieme comfort en de aangename pasvorm. Deze sok is een allround werksok voor gebruik binnen en buiten bij gemiddelde temperaturen.

 • Industry Outdoor

  De Industry Outdoor is een comfortabele, warme en zeer sterke sok geschikt voor zelfs de zwaarste werkomstandigheden.

 • Executive werksok met eigen logo

  Executive

  De perfecte combinatie-sok voor een kantoor- en industrieomgeving gemaakt van dunne gedeeltelijk gerecyclede garens. De pasvorm en schokabsorptie zorgen voor frisse en energieke voeten.

 • All seasons katoen

  Deze werksokken zijn ontwikkeld in samenwerking met de Research & Development afdeling van onze veiligheidsschoenen. All seasons werksokken zijn, zoals de naam al zegt bedoeld om onder normale temperaturen te dragen en beschikken over een asymetrische  loopzool, die zorgt voor een betere verdeling van de  belasting en een natuurlijke afrolbeweging. Verder is het comfort optimaal en zijn ze geperfectioneerd door links en rechtse teenvorm en beschermende zones voor enkel en achillespees. De uitvoering is in katoen of Merinowol, waarbij katoen een standaardmateriaal is en Merinowol wat luxer.Dit vertaalt zich ook in prijs en het draagcomfort.

 • All seasons wol

  Deze werksokken zijn ontwikkeld in samenwerking met de Research & Development afdeling van onze veiligheidsschoenen. All seasons werksokken zijn, zoals de naam al zegt bedoeld om onder normale temperaturen te dragen en beschikken over een asymetrische  loopzool, die zorgt voor een betere verdeling van de  belasting en een natuurlijke afrolbeweging. Verder is het comfort optimaal en zijn ze geperfectioneerd door links en rechtse teenvorm en beschermende zones voor enkel en achillespees. De uitvoering is in katoen of Merinowol, waarbij katoen een standaardmateriaal is en Merinowol wat luxer.Dit vertaalt zich ook in prijs en draagcomfort.

 • Thermo MS 3

  Door de combinatie van Merino wol en Pro-Cool® polyester in Thermo MS3 blijven de voeten warm en droog. De ESD en No odor  in de voet, en tevens de  schokabsorptie en vochtregulering in de zool worden bereikt door het speciaal door Bata ontwikkelde Pro-Cool® polyester garen.

 • Thermo MS 1

  Deze comfortabele sok is gebreid van 100% synthetisch van voornamelijk Thermolite® garen en dus supersterk en warmte isolerend. Ideaal voor wie in koude omstandigheden en in de bouw moet werken. Dankzij de uitstekende vochtregulering en ventilatiekanalen blijven de voeten aangenaam droog. Het model is met zones ingebreid die zorgen voor perfecte pasvorm

 • Thermo HM 2

  Thermo HM2 is een zwaardere warme sok, die bedoeld is om voeten warm te houden in koude omstandigheden, het volume en materiaal zorgt voor een goede isolatielaag en beschermen de voet tegen ongewenste wrijving, transpiratie en blaren. De voeten blijven comfortabel en energiek in laarzen en veiligheidsschoenen.

 • Thermo HM 1

  De Thermo HM 1  is een dikke, halfhoge sok gemaakt van Zipro scheerwol met Kermel® vezel. Vlamwerend en speciaal ontwikkeld voor de brandweer en lassers. Veilig én comfortabel. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN 531.

 • Thermo ML

  Thermo ML is de langste warme sok van Merino wol in ons assortiment, met veel anatomische zones ingebreid. Comfort door kuit, scheenbeen en enkel beschermingszones, maar ook ventilatiekanalen rondom het been en de voet. De sokken bestaan uit een links en rechts gebreid model en beschikken over het ESD en No odor kenmerk. doordat er gebruik wordt gemaakt van Pro-Cool® polyester garen beschikt de zool over schokabsorptie en vochtregulering .

 • Cool LS 2

  Cool LS 2 werksokken zijn dun gebreide, lichtgewicht sokken die goed vocht transporteren en ESD zijn. Ideaal voor warme omstandigheden, waarbij voeten koel en droog moeten blijven, waardoor ook de kans op blaren vermindert.

 • Werksok Cool LS1

  Cool LS 1

  Cool LS 1 werksokken zijn dun gebreide, lichtgewicht sokken die ESD zijn, en no odor functie ingebouwd hebben. Ideaal voor warme omstandigheden, waarbij voeten koel en droog moeten blijven, waardoor ook de kans op blaren vermindert.

 • Cool MS 3

  Cool MS 3 is bijzonder door het gebruik van Pro-Cool polyester gecombineerd met een comfortabele badstofzool waarin zich zilverionen bevinden die zorgen voor ESD, No Odor en huid verbeterende eigenschappen heeft, fijn voor mensen met gevoelige voeten. Pro-Cool leidt het transpiratievocht van de voet naar de buitenkant van de sok en de schoen voert het vervolgens naar buiten toe  af, ook is de sok in L+R model voor een verbeterde pasvorm.

Veilig de werkvloer op met onze hoogwaardige werksokken

Je kent het misschien wel – wanneer je na een lange werkdag thuiskomt, zijn je voeten zo vermoeid dat je het liefst de hele avond op de bank zou willen liggen. Wanneer je je schoenen en sokken uittrekt, tel je een drietal blaren en is je huid rood en geïrriteerd. Au! Om dit soort klachten te voorkomen, is het belangrijk om werkschoenen of veiligheidslaarzen te dragen die voldoende ondersteuning bieden. Met goede schoenen ben je er echter nog niet – ook je sokken zijn van belang. Een veiligheidsschoen komt namelijk alleen tot zijn recht als deze met goede werksokken wordt gedragen. Ook voegen werksokken een extra stukje comfort en veiligheid toe. Om die reden vind je in ons assortiment een ruim aanbod aan werksokken van hoge kwaliteit.

De perfecte aanvulling op je veiligheidsschoenen

Hoe mooi je overhemd, pantalon of jurk ook is, deze kleding zit lang niet zo mooi en lekker als je ondergoed niet goed past of niet comfortabel is. Ditzelfde geldt voor werksokken: zelfs het beste paar veiligheidsschoenen komt niet goed tot zijn recht als dit wordt gecombineerd met slecht zittende sokken. Om ervoor te zorgen dat je veiligheidsschoenen of werklaarzen hun werk goed kunnen doen, hebben de experts van Bata Industrials een breed aanbod aan hoogwaardige werksokken ontwikkeld. Deze werksokken zorgen niet alleen voor extra comfort en ondersteuning, maar dragen tevens bij aan de veiligheid.

Een kijkje in onze collectie

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze werksokken? We vertellen je graag meer over onze collectie.

Werksokken die bij jou én je functie passen

Elke functie gaat gepaard met zijn eigen veiligheidsrisico’s. De veiligheidsrisico’s waarmee een bewaker geconfronteerd wordt, zijn bijvoorbeeld heel anders dan de gevaren waarmee een logistiek medewerker te maken krijgt. Om die reden vindt je in ons assortiment werksokken met verschillende kenmerken en voor verschillende veiligheidsrisico’s. Zo zit er altijd wel een werksok bij die bij jou(w functie) past! Zit je bijvoorbeeld vaak onder de muggenbeten na een lange werkdag? Neem dan eens een kijkje bij onze Anti Bug werksokken. Heb je last van een blessure aan je achillespees? Onze Mammoet Allround, Executive en Industry Indoor werksokken zijn speciaal ontworpen om je achillespees nét wat extra ondersteuning te bieden. Werk in je in extreem lage temperaturen, en kunnen je voeten wel wat extra warmte gebruiken? In dat geval zijn onze thermo werksokken vast wel wat voor jou.

Materialen van de bovenste plank

Het is lastig om je te concentreren op je werk als je last hebt van pijnlijke voeten, blaren of huidirritaties. Om dit soort klachten te voorkomen, werkt Bata Industrials alleen met hoogwaardige materialen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van merino wol. Doordat merino wol warmte- en vochtregulerend is, kan dit materiaal zowel in warme als koude omstandigheden worden gedragen. Ook bevat dit materiaal lanoline, een soort waslaag die voorkomt dat er nare geurtjes in de stof trekken. Een ander voorbeeld van een materiaal dat je in onze collectie zult tegenkomen is de stof Thermolite polyester. Dit is een licht, comfortabel materiaal dat veel warmte biedt in koude omstandigheden. Dit komt doordat de holle vezels in dit materiaal de lucht goed vasthouden, waardoor de warmte geïsoleerd wordt. Een ander voordeel van Thermolite polyester is dat dit materiaal ontzettend snel droogt.

Zowel werksokken voor dames als werksokken voor heren

We zien in ons vakgebied helaas vaak dat fabrikanten zich vooral richten op heren werksokken. Dat vinden wij erg jammer – er zijn immers ook tal van vrouwen die dagelijks veiligheidsschoenen en werksokken dragen! Om die reden vind je in ons assortiment zowel werksokken voor dames als werksokken voor heren.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.