Laars

Veiligheidslaarzen van top kwaliteit. Bata Industrials produceert al sinds de jaren 70 laarzen van de hoogste kwaliteit die comfortabel zitten en de beste veiligheid bieden voor diverse werkomstandigheden. Bekijk alle veiligheidslaarzen van Bata Industrials hieronder.

Geslacht
Veiligheidscategorie
Model
Industrie
Zool
Kenmerken
Eigenschappen
Insert
Veiligheidsneus 200J
Neusbescherming
 • Barge

  Voor de nieuwe schoenencollectie wilde Mammoet samenwerken met Bata Industrials, omdat beide bedrijven een duidelijk gemeenschappelijk doel hebben: professionals de beste veiligheid bieden die er is. Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis als wereldleider in hun vakgebied, allebei de hoofdkantoren bevinden zich in Nederland en beide profiteren maximaal van hun wereldwijde voetafdruk. Des te meer reden om de krachten te bundelen. De Mammoet-collectie bestaat uit 4 modellen. Een middelhoge reeks geveterd of geritst genaamd de Mammoet Anchor en Which. Een hoog gesneden model, de Mammoet Bolster, ook verkrijgbaar met veter of rits. En last but not least de robuuste Mammoet Barge laars. De collectie wordt aangevuld met hoogwaardige Mammoet-sokken.

 • Bickz 907

  De Bickz 907 is een sterke S3 boot, ideaal voor in de bouw en offshore. Deze zwarte boots hebben zowel een rits als veters, zodat ze makkelijk snel zijn uit te trekken.

 • Colossus

  Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig. Colossus is een zwarte veiligheidslaars van Bata Industrials. De Colossus is S3, is water resistent, heeft een TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden.

 • Defender

  Defender laslaarzen zijn S3, SRA en hebben een PU-Rubber zool. Deze bruine veiligheidslaars is EN 20349 gecertificeerd. Een ideale laslaars van hoge kwaliteit. Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

 • Goliath

  Goliath is een bruine veiligheidslaars van Bata Industrials. De Goliath is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden. Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

 • Longreach Black Boa

  Helix veiligheidslaarzen hebben alles: ze zijn namelijk lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. Deze robuuste veiligheidslaarzen hebben een geavanceerd dempingssysteem voor de best mogelijke schokabsorptie. De Helix-collectie gaat met deze schokabsorptie de vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen tijdens lange werkdagen. Het Boa sluitsysteem zorgt ervoor dat de veiligheidslaarzen stevig en comfortabel sluiten rondom de voet. De Longreach Black Boa is geschikt voor gebruik in zware industrie, de bouw, agrarische sectoren, chemie en de mijnbouw. Klik hier voor meer informatie over het BOA® Fit System.

 • Longreach Black Zip

  Helix veiligheidslaarzen zijn speciaal ontwikkeld voor het zware werk. Deze veiligheidslaarzen zijn stijlvol, lichtgewicht en duurzaam en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. Je voeten blijven beschermd tegen scherpe objecten door de antiperforatie tussenzool gemaakt van composiet. De composiet veiligheidsneus zorgt er daarnaast voor dat er geen schade wordt aangericht door zware vallende objecten. De loopzool van de Longreach Black Zip is olie en brandstof resistent. De Longreach Black Zip beschikt over een geavanceerd dempingssysteem voor de best mogelijke schokabsorptie. Veiligheidslaarzen van de Helix-collectie gaan daarmee vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen.

 • Longreach Wheat Zip

  Veiligheidslaarzen uit de Helix collectie hebben alles: ze zijn lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. De Longreach Wheat Zip is speciaal ontworpen voor de zwaarste werkomstandigheden. Deze S3 veiligheidslaarzen kunnen tegen een stootje en worden gebruikt in de agrarische sector, bouw, chemie, mijnbouw en natuurlijk de zware industrie. De schacht is gemaakt van een hoge kwaliteit Nubuck leer en de zool van PU/rubber. De Longreach Wheat Zip is bestand tegen extreem hoge temperaturen en heeft een loopzool die olie en brandstof resistent is. De Longreach Wheat Zip is metaal vrij, SRC gecertificeerd en beschikt over de Bata cool comfort® voering.

 • Potent

  Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig. Potent is een zwarte veiligheidslaars met rits van Bata Industrials. De Potent is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden.

 • Ranger Wheat Boa

  Helix veiligheidslaarzen hebben alles: ze zijn lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. De Ranger Wheat Boa is S3, SRC gecertificeerd en beschikt over een Bata Cool Comfort® voering. De loopzool is olie en brandstof resistent en de veiligheidslaars is gemaakt om extreme temperaturen te weerstaan. De Ranger Wheat Boa beschikt over een neusbescherming van TPU en een zool gemaakt van PU/rubber. Het BOA® Fit System zorgt ervoor dat de veiligheidslaarzen comfortabel en stevig rondom de voeten sluiten. De stalen veiligheidsneus en composiet antipenetratie insert levert optimale bescherming in het werkveld. Deze robuuste veiligheidslaarzen uit de Helix collectie zijn speciaal ontwikkeld voor het zware werk en kunnen tegen een stootje. Klik hier voor meer informatie over het BOA® Fit System.  

 • Robust

  Robust is een zwarte veiligheidslaars van Bata Industrials. De Robust is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden. Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

Een stevig paar veiligheidslaarzen voorkomt ongelukken


Op de werkvloer zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Zo kun je bijvoorbeeld struikelen over rondslingerende spullen, uitglijden over een natte vloer, of je bezeren aan een scherp voorwerp. Elk beroep heeft zo zijn eigen veiligheidsrisico’s. Wat je functie echter ook is, één ding is zeker: om de veiligheid van jezelf, je collega’s en je klanten te beschermen, is het uitermate belangrijk om adequate voorzorgsmaatregelen te treffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het geven van veiligheidsinstructies of het plaatsen van waarschuwingsborden. Ook het dragen van goede werkschoenen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Ben je op zoek naar goede,
goedkope werkschoenen? Bij Bata Industrials vindt je een breed aanbod aan veiligheidslaarzen.

Met Bata Industrials sta je sterk in je (veiligheids)schoenen


Bata werd meer dan honderd jaar geleden opgericht, in het jaar 1894. Het bedrijf werd opgezet in Tsjechië, maar toen de populariteit van het merk een vlucht nam breidde Bata zich al snel uit naar andere landen. De veiligheidsschoenen van Bata werden niet langer alleen in Tsjechië gedragen, maar ook in landen als Nederland, Frankrijk, Polen, en India. Bata was hiermee een van de allereerste bedrijven die hun producten over de hele wereld verkochten. In de jaren zeventig werd Bata Industrials opgericht, dat voortborduurde op het succes van Bata. In de jaren die volgden groeide Bata Industrials gestaag, en vandaag de dag is Bata Industrials een van de grootste fabrikanten van veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen ter wereld. Onze missie? Ervoor zorgen dat professionals van over de hele wereld hun werk veilig kunnen doen. Onze stevige veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen zorgen ervoor vakmensen veilig blijven en hun aandacht volledig op hun werk kunnen richten.

Veiligheidslaarzen voor verschillende veiligheidsniveaus


Als je op zoek bent naar nieuwe veiligheidslaarzen, is het belangrijk om je af te vragen tegen welke veiligheidsrisico’s deze veiligheidslaarzen je moeten beschermen. Werk je vaak in extreem hoge of juist extreem lage temperaturen? Werk je in vochtige omstandigheden of met chemische stoffen? Moet je vaak zware voorwerpen tillen? De antwoorden op dit soort vragen helpen je om het juiste paar veiligheidslaarzen te kiezen. Om deze keuze wat makkelijker te maken, heeft de Europese wetgever een aantal veiligheidscategorieën opgesteld. Er zijn in totaal zeven veiligheidscategorieën: SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. Elk veiligheidsniveau heeft zijn eigen kenmerken. Zo zijn
werkschoenen S2 bijvoorbeeld waterbestendig, terwijl werkschoenen S1 dat niet zijn. Met behulp van deze categorieën kun je eenvoudig bepalen of een veiligheidslaars geschikt is voor jouw functie. Twijfel je welke veiligheidscategorie het beste bij jouw werkzaamheden past? Stuur ons dan gerust een berichtje. Ons team van experts helpt je graag bij het kiezen van de beste veiligheidslaarzen.

Onze veiligheidslaarzen gaan verder dan de veiligheidsnormen


Veiligheid staat bij Bata Industrials uiteraard op nummer één. Om die reden zorgen we er – uiteraard – altijd voor dat onze veiligheidslaarzen voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Onze ontwerpen gaan echter een stuk verder dan dat. Bata Industrials is namelijk altijd op zoek naar manieren om onze veiligheidslaarzen nóg veiliger te maken. Om dat te bewerkstelligen, werken we dagelijks samen met prestigieuze wetenschappers en universiteiten. Het feit dat veiligheid de prioriteit heeft, betekent echter niet dat we geen aandacht besteden aan draagcomfort. In tegendeel – bij het produceren van onze veiligheidslaarzen maken we enkel gebruik van hoogwaardige, comfortabele materialen. Ook zorgen we ervoor dat onze laarzen op de juiste plekken voldoende ondersteuning bieden. Van pijnlijke voeten wordt immers niemand blij! Ook het uiterlijk van onze veiligheidslaarzen worden niet uit het oog verloren. We besteden veel aandacht aan het creëren van stijlvolle, tijdloze designs. Onze veiligheidslaarzen zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een veiligheidslaars die bij je past


In het assortiment van Bata Industrials kom je verschillende soorten veiligheidslaarzen tegen. Onze veiligheidslaarzen zijn geschikt voor diverse industrieën. Werk je in de mijnbouw of de zware industrie? De Barge, Longreach en Ranger veiligheidslaarzen zijn speciaal ontworpen met deze industrieën in het achterhoofd. Ben je op zoek voor veiligheidslaarzen voor de agrarische sector? In dat geval zijn de Colossus, Defender of Goliath veiligheidslaarzen misschien een goede keuze. Naast de mijnbouw, zware industrie een agrarische sector vindt je in ons assortiment tevens veiligheidslaarzen voor onder andere de bouw, chemie, logistiek en security branches. Elke veiligheidslaars heeft zo zijn eigen voordelen en kenmerken. Weet je niet zeker welke veiligheidslaars je het best kunt kiezen, of heb je een vraag over een van onze veiligheidslaarzen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ons team helpt je graag bij het kiezen van het juiste paar veiligheidslaarzen!

Draag je veiligheidslaarzen met comfortabele werksokken


Wil je graag een paar veiligheidslaarzen kopen? Overweeg dan om ook een paar goede werksokken aan te schaffen. Hoe goed je veiligheidslaarzen ook zijn, veiligheidslaarzen zitten pas écht optimaal wanneer je ze combineert met werksokken van goede kwaliteit. Een werksok van slechte kwaliteit kan namelijk blaren, jeuk en andere irritaties veroorzaken. Een goed paar werksokken voorkomt dit soort pijntjes door je voeten tegen wrijving te beschermen. Ook kunnen werksokken extra ondersteuning bieden aan de voet en/of het been. In de collectie van Bata Industrials kom je een breed scala aan werksokken tegen, waaronder werksokken die insectenbeten voorkomen en sokken die nare geurtjes tegengaan. Welke werksok je ook kiest, één ding is zeker: de werksokken van Bata Industrials zitten heerlijk. Wij maken bij het ontwerpen van sokken namelijk alleen gebruik van materialen van hoge kwaliteit, waaronder katoen en merino wol.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.