Laars

Veiligheidslaarzen van top kwaliteit. Bata Industrials produceert al sinds de jaren 70 laarzen van de hoogste kwaliteit die comfortabel zitten en de beste veiligheid bieden voor diverse werkomstandigheden. Bekijk alle veiligheidslaarzen van Bata Industrials hieronder.

Geslacht
Veiligheidscategorie
Model
Industrie
Zool
Kenmerken
Eigenschappen
Eigenschappen
Veiligheidsneus 200J
Neusbescherming
 • SUMM BOOT black

  Op zoek naar veiligheid in stijl? Dan is deze stijlvolle laars speciaal voor jou ontworpen. Gemaakt van volnerfleer. Gemakkelijk aan en uit te trekken. Perfect voor die momenten waarop u van werkomgeving moet veranderen. De CI (koude isolatie) gecertificeerde buitenzool maakt de laars perfect voor koude omstandigheden. Extreme grip, duurzaamheid en comfort zijn ook hier vanzelfsprekend.

 • SUMM BOOT blk winter

  Op zoek naar veiligheid in stijl? Dan is deze stijlvolle laars speciaal voor jou ontworpen. Gemaakt van volnerfleer. Gemakkelijk aan en uit te trekken. Perfect voor die momenten waarop u van werkomgeving moet veranderen.   De CI (koude isolatie) gecertificeerde buitenzool en de warme wintervoering maakt de laars perfect voor koude omstandigheden. Extreme grip, duurzaamheid en comfort zijn ook hier vanzelfsprekend.

 • SUMM BOOT brn winter

  Op zoek naar veiligheid in stijl? Dan is deze stijlvolle laars speciaal voor jou ontworpen. Gemaakt van volnerfleer. Gemakkelijk aan en uit te trekken. Perfect voor die momenten waarop u van werkomgeving moet veranderen.   De CI (koude isolatie) gecertificeerde buitenzool en de warme wintervoering maakt de laars perfect voor koude omstandigheden. Extreme grip, duurzaamheid en comfort zijn ook hier vanzelfsprekend.

 • SUMM BOOT brown

  Op zoek naar veiligheid in stijl? Dan is deze stijlvolle laars speciaal voor jou ontworpen. Gemaakt van volnerfleer. Gemakkelijk aan en uit te trekken. Perfect voor die momenten waarop u van werkomgeving moet veranderen.   De CI (koude isolatie) gecertificeerde buitenzool maakt de laars perfect voor koude omstandigheden. Extreme grip, duurzaamheid en comfort zijn ook hier vanzelfsprekend.

 • Barge

  Voor de nieuwe schoenencollectie wilde Mammoet samenwerken met Bata Industrials, omdat beide bedrijven een duidelijk gemeenschappelijk doel hebben: professionals de beste veiligheid bieden die er is. Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis als wereldleider in hun vakgebied, allebei de hoofdkantoren bevinden zich in Nederland en beide profiteren maximaal van hun wereldwijde voetafdruk. Des te meer reden om de krachten te bundelen. De Mammoet-collectie bestaat uit 4 modellen. Een middelhoge reeks geveterd of geritst genaamd de Mammoet Anchor en Which. Een hoog gesneden model, de Mammoet Bolster, ook verkrijgbaar met veter of rits. En last but not least de robuuste Mammoet Barge laars. De collectie wordt aangevuld met hoogwaardige Mammoet-sokken.

 • Bickz 907

  De Bickz 907 is een sterke S3 boot, ideaal voor in de bouw en offshore. Deze zwarte boots hebben zowel een rits als veters, zodat ze makkelijk snel zijn uit te trekken.

 • Colossus

  Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig. Colossus is een zwarte veiligheidslaars van Bata Industrials. De Colossus is S3, is water resistent, heeft een TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden.

 • Goliath

  Goliath is een bruine veiligheidslaars van Bata Industrials. De Goliath is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden. Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

 • Longreach Black Boa

  Helix veiligheidslaarzen hebben alles: ze zijn namelijk lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. Deze robuuste veiligheidslaarzen hebben een geavanceerd dempingssysteem voor de best mogelijke schokabsorptie. De Helix-collectie gaat met deze schokabsorptie de vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen tijdens lange werkdagen. Het Boa sluitsysteem zorgt ervoor dat de veiligheidslaarzen stevig en comfortabel sluiten rondom de voet. De Longreach Black Boa is geschikt voor gebruik in zware industrie, de bouw, agrarische sectoren, chemie en de mijnbouw. Klik hier voor meer informatie over het BOA® Fit System.

 • Longreach Black Zip

  Helix veiligheidslaarzen zijn speciaal ontwikkeld voor het zware werk. Deze veiligheidslaarzen zijn stijlvol, lichtgewicht en duurzaam en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. Je voeten blijven beschermd tegen scherpe objecten door de antiperforatie tussenzool gemaakt van composiet. De composiet veiligheidsneus zorgt er daarnaast voor dat er geen schade wordt aangericht door zware vallende objecten. De loopzool van de Longreach Black Zip is olie en brandstof resistent. De Longreach Black Zip beschikt over een geavanceerd dempingssysteem voor de best mogelijke schokabsorptie. Veiligheidslaarzen van de Helix-collectie gaan daarmee vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen.

 • Longreach Wheat Zip

  Veiligheidslaarzen uit de Helix collectie hebben alles: ze zijn lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. De Longreach Wheat Zip is speciaal ontworpen voor de zwaarste werkomstandigheden. Deze S3 veiligheidslaarzen kunnen tegen een stootje en worden gebruikt in de agrarische sector, bouw, chemie, mijnbouw en natuurlijk de zware industrie. De schacht is gemaakt van een hoge kwaliteit Nubuck leer en de zool van PU/rubber. De Longreach Wheat Zip is bestand tegen extreem hoge temperaturen en heeft een loopzool die olie en brandstof resistent is. De Longreach Wheat Zip is metaal vrij, SRC gecertificeerd en beschikt over de Bata cool comfort® voering.

 • Potent

  Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig. Potent is een zwarte veiligheidslaars met rits van Bata Industrials. De Potent is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden.

 • Robust

  Robust is een zwarte veiligheidslaars van Bata Industrials. De Robust is S3, heeft een water resistente schacht, TPU overneus en een PU / Rubber zool. Ideaal voor ruige werkomstandigheden. Onze laarzen zijn ontwikkeld om zelfs in de lastigste omstandigheden op en top te presteren. Ze combineren uitstekend comfort voor de langste werkdagen met de hoogste bescherming. De rubber-nitril-zolen zijn hitte-, olie- en zuurbestendig.

Alles wat je moet weten over veiligheidslaarzen

Een ongeluk zit in een klein hoekje – niet alleen thuis of onderweg, maar ook op de werkvloer. Op een onbewaakt moment kun je uitglijden over een net gedweilde vloer, een zwaar voorwerp uit je handen laten vallen of gevaarlijke stoffen morsen. Dit soort bedrijfsongevallen kunnen uiteenlopende gevolgen hebben – van een blauwe plek tot langdurig letsel. Om dit soort gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen. Het dragen van goede veiligheidsschoenen is hier een essentieel onderdeel van. In het assortiment van Bata Industrials vind je niet alleen sneakers, instappers en veterschoenen, maar ook een breed aanbod aan veiligheidslaarzen. We vertellen je er graag meer over!

Waarom zijn veiligheidslaarzen zo belangrijk?

Als mensen aan veiligheidsmaatregelen denken, roept dit bij de meesten vooral beelden op van waarschuwingsborden, beschermende kleding en felgele veiligheidshelmen. Veiligheidsschoenen of -laarzen worden hierbij vaak vergeten. Dat is problematisch, want slechte werkschoenen hebben niet alleen gevolgen voor de veiligheid van de voeten, maar ook voor de rest van het lichaam. Ga maar eens na – als je door slecht zittende schoenen struikelt of als je uitglijdt doordat je geen anti-slipzool hebt, levert dat waarschijnlijk niet alleen een pijnlijke teen op, maar ook letsel aan de rest van het lichaam. Om die reden zijn veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen minstens net zo belangrijk als andere vormen van veiligheidskleding.

Een veilige werklaars, zonder in te boeten op stijl of comfort

Bata Industrials heeft maar één missie: er door middel van slimme, innovatieve producten voor zorgen dat vakmensen die worden geconfronteerd met veiligheidsrisico’s op een zo veilig en verantwoord mogelijke manier hun werk kunnen doen. Op deze manier kunnen professionals hun aandacht zo veel mogelijk op hun functie richten. Om dit te bereiken, zijn we al jarenlang toegewijd aan het ontwikkelen van geavanceerde veiligheidslaarzen. Deze veiligheidswerklaarzen worden ontworpen en ontwikkeld in ons eigen SATRA-gecertificeerde, A-status laboratorium. Bij het ontwikkelen van deze laarzen houden we drie aspecten in het achterhoofd: veiligheid, draagcomfort en stijl.

De veiligheid van onze veiligheidslaarzen

De veiligheid op de werkvloer staat bij ons natuurlijk op nummer één. Om die reden zorgen we ervoor dat al onze heren en dames werklaarzen voldoen aan de geldende veiligheidsregels. We houden hierbij niet alleen rekening met de Nederlandse wetgeving, maar ook met Europese en Internationale regels. We gaan echter nog een stapje verder: zelfs als een veiligheidslaars aan de strengste veiligheidsregels voldoet, gaan we op zoek naar manieren om deze laars nóg veiliger te maken. Een schoen kan immers nooit veilig genoeg zijn! In ons streven naar zo veilig mogelijke werklaarzen, werken we samen met gerenommeerde wetenschappers en specialisten van over de hele wereld. Samen bundelen we onze kennis en jarenlange ervaring om jouw werkdag zo veilig mogelijk te maken en zoveel mogelijk bedrijfsongevallen te voorkomen. Elk ongeval is er namelijk één te veel.

Het draagcomfort van onze veiligheidslaarzen

Er wordt vaak gedacht dat veiligheidslaarzen en andere veiligheidsschoenen per definitie niet lekker zitten. Niets is echter minder waar! Bij het ontwerpen van veiligheidslaarzen en werkschoenen kijkt Bata Industrials namelijk niet alleen naar de veiligheid, maar ook naar het draagcomfort. Als een schoen niet lekker zit, kan dit namelijk allerlei vervelende pijntjes veroorzaken – zowel in je voeten als in je gewrichten. Dit kan je afleiden van je werk, waardoor allerlei gevaarlijke situaties kunnen ontstaan – en dat willen we juist voorkomen! Om onze schoenen zo comfortabel mogelijk te maken, maken wij enkel gebruik van luxe materialen van hoge kwaliteit. Ook maken we, in tegenstelling tot veel van onze concurrenten, geen gebruik van een kromme leest, maar van een rechte variant. Hierdoor krijgt de voet meer ruimte om te bewegen. Bovendien zorgt deze innovatieve pasvorm voor een optimale schokdemping.

Het design van onze veiligheidslaarzen

Ook het uiterlijk van onze veiligheidslaarzen verliezen we niet uit het oog. Je draagt je werklaarzen immers elke dag. Dit betekent dat klanten je wellicht ook in je veiligheidslaarzen zullen zien. In dat geval is het natuurlijk prettig om er representatief uit te zien. Bovendien geven stijlvolle veiligheidslaarzen je een betrouwbare uitstraling. Ook kan een mooi design je zelfvertrouwen een flinke boost geven – ook niet onbelangrijk! Aangezien over smaak niet te twisten valt, zijn onze veiligheidslaarzen verkrijgbaar in diverse gestroomlijnde designs. Ook heb je de keuze tussen verschillende kleuren en materialen. We zijn benieuwd naar je favorieten!

Zowel werklaarzen voor heren als werklaarzen voor dames

Hoewel er natuurlijk ook ontzettend veel vrouwen behoefte hebben aan goede veiligheidsschoenen, zien we in de praktijk vaak dat fabrikanten zich enkel richten op veiligheidslaarzen voor heren. Bij Bata Industrials is daar geen sprake van. In onze collectie vind je zowel werklaarzen voor heren als dames werklaarzen. Wij vinden namelijk dat iedereen toegang moet hebben tot veilige laarzen – ongeacht je geslacht!

Hoe kies je de juiste werklaarzen?

Als je al even in onze collectie hebt rondgeneusd, heb je vast al gezien dat je kunt kiezen tussen een breed scala aan werklaarzen. Zo heb je de keuze tussen diverse materialen, pasvormen en modellen – van lichtgewicht werklaarzen voor heren tot robuuste, stevige werklaarzen met een stalen neus voor dames. Daarnaast hebben verschillende werklaarzen verschillende functies. Zo houden thermo werklaarzen je voeten heerlijk warm, terwijl andere modellen je voeten juist lekker koel houden. Vind je het lastig om een paar werklaarzen uit te kiezen? Wij hebben een lijstje gemaakt met factoren die van belang zijn bij het kiezen van de juiste veiligheidslaars. Op deze manier hopen we je een stukje op weg te kunnen helpen!

 1. De gevaren op je werkplek en de bijbehorende veiligheidscategorie

Het doel van veiligheidslaarzen is natuurlijk om ongelukken op de werkvloer te voorkomen. Wat voor ongelukken dit precies zijn, verschilt echter per werkomgeving: waar een laborant vooral het risico loopt om chemische stoffen te morsen of om over een gladde vloer uit te glijden, loopt een verhuizer bijvoorbeeld het risico om zware voorwerpen op zijn of haar voeten te laten vallen. Deze beroepen vragen dan ook om verschillende veiligheidslaarzen. Het is daarom belangrijk dat je veiligheidslaarzen kiest die je beschermen tegen de gevaren waarmee jij op jouw werkvloer mee geconfronteerd wordt. Om het vinden van de juiste veiligheidslaarzen makkelijker te maken, heeft de Europese Unie een systeem van veiligheidslabels ontwikkeld. Er zijn in totaal zeven veiligheidslabels, die elk andere eigenschappen hebben en bescherming bieden tegen andere gevaren. Door naar het veiligheidslabel van een laars te kijken, kun je dus in één oogopslag zien tegen welke gevaren deze laars bescherming biedt. Zoek dus goed uit met welke gevaren je tijdens je functie geconfronteerd wordt en welk veiligheidslabel daarbij hoort. De veiligheidslaarzen S3 zijn verreweg onze populairste werklaarzen.

 1. De pasvorm van de veiligheidslaarzen

Als je eenmaal hebt uitgevogeld welk veiligheidsniveau je nodig hebt, wordt het tijd om te kijken naar de pasvorm van de veiligheidslaarzen. Ben je op zoek naar een stevige, lage veterlaars, of juist naar een hoge leren boot? Of heb je je pijlen gericht op de klassieke rubberlaars? In de collectie van Bata Industrials vind je het allemaal. Op onze website kun je onze collectie op je gemak bekijken. Wil je onze producten liever in het echt zien? Ook dat is mogelijk. Je bent van harte welkom bij een van onze dealers. Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van onze dealers door het hele land.

 1. De gebruikte materialen

Ook het materiaal van de veiligheidslaars is van groot belang. Het gebruikte materiaal heeft namelijk een grote invloed op het comfort van de laars. Ook speelt het materiaal een grote rol bij de veiligheid. Zo biedt nubuck leer bijvoorbeeld bescherming bij extreem warme temperaturen, en worden rubber-nitrilzolen vaak gebruikt voor het maken van hitte-, olie- en zuurbestendige veiligheidslaarzen. Weet je niet zeker welke materialen het beste bij jouw functie passen? Onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk advies. Neem dus gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken via nl.info@bata.com of via +31 (0)499 362 912.

 1. Het uiterlijk van de veiligheidslaarzen

Het is ten slotte ook van belang om te kijken naar het uiterlijk van de veiligheidslaarzen. Onze veiligheidslaarzen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren. Zo vind je altijd wel een laars die bij jouw persoonlijke stijl past. Naast je persoonlijke stijl is het echter ook belangrijk om rekening te houden met je werkomgeving. Werk je veel met klanten? In dat geval is een professionele, betrouwbare uitstraling natuurlijk ontzettend belangrijk. Een tijdloos, klassiek design kan hierbij helpen. Werk je in een vakgebied waarbij hygiëne van groot belang is? Voor dit soort functies raden we een lichtgekleurde, leren veiligheidslaars aan. Dit maakt het een stuk makkelijker om je schoenen schoon te houden.

Ontdek ook de rest van onze collectie

Naast veiligheidslaarzen kun je bij Bata Industrials ook terecht voor andere soorten werkschoenen, zoals werkschoenen sneakers, veterschoenen, instappers en zelfs sandalen. Met onze werksokken haal je het optimale uit je veiligheidsschoenen of -laarzen. Hebben je voeten wat extra steun nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze inlegzolen. Door middel van een inlegzool voeg je een extra stukje comfort en stabiliteit toe aan je veiligheidsschoen of -laars. Je hoeft niet bang te zijn dat de inlegzolen niet zullen passen – deze worden namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt. Wat wil je nog meer?

Het team van Bata Industrials helpt je graag verder

Ga je voor leren veiligheidslaarzen of kies je toch voor rubber? Welke zolen kun je het best kiezen? Welke werklaarzen zijn waterdicht? En welke maat heb je eigenlijk nodig? Het kiezen van de juiste veiligheidslaarzen is niet eenvoudig. Zie je door de bomen het bos niet meer? Gelukkig sta je er niet alleen voor! Of je nu op zoek bent naar werklaarzen thermo of een waterdicht model – het team van Bata Industrials helpt je graag bij het maken van je keuze. Wees dus niet bang om contact met ons op te nemen! Je kunt ons altijd bellen via +31 (0)499 362 912. Ook kun je ons een mailtje sturen via nl.info@bata.com.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.