Inlegzolen

Let’s talk about your personal inlay soles. Wij vinden het belangrijk dat professionals onder alle omstandigheden veilig kunnen werken en vol vertrouwen kunnen lopen. Dat begint niet met zo maar een veiligheidsschoen. Dat begint met The Safety Shoe.

Professionals dragen hun veiligheidsschoenen elke dag, dus die moeten prettig zitten. Stevig om de voet, met voldoende ondersteuning en een goede vochtregulatie, dan blijven de voeten fit en fris. Met een goed zittende schoen heb je energie tot de laatste minuut van je werkdag. Dit begint met de keuze van de juiste schoen. En deze maken we perfect op maat met onze comfortabele inlegzolen. Want geen voet is hetzelfde.

Klik hier voor een overzicht van welke inlegzolen geschikt zijn voor welke veiligheidsschoenen

Eigenschappen
Eigenschappen
 • Excellent Fit

  Comfort, demping en stabiliteit Met extra voetboog- en voorvoetondersteuning Brengt holle én platte voet in juiste positie

  • POLIYOU® zool met suedetec toplaag: ademend, antibacterieel, ESD, schok- en vochtabsorberend. Koel en droog
  • Extra demping hiel en bal van de voet. Energieker
  • Uitgebreide ondersteuning voetboog. Stabiel
  • Extra ondersteuning voorvoet. Optimale steun en aangename afwikkeling. Vermindert pees- en voorvoetklachten
  Excellent Fit inlegzolen zorgen voor extra demping van de hak en bal van de voet, hebben een Suedetec afdeklaag voor een goede vochtverdeling en zijn antibacterieel. Ze dempen schokken (++) en bieden extra steun aan de voetboog (+++). Deze inlegzool biedt niet altijd de ondersteuning die je nodig hebt tijdens een lange werkdag. Als je voetproblemen hebt bijvoorbeeld. Dan bieden speciale inlegzolen net dat beetje extra ondersteuning, comfort en schokdemping. Klik hier en ontdek voor welke veiligheidsschoenen Excellent Fit inlegzolen geschikt zijn zodat je veiligheidsschoenen perfect gecertificeerd blijven.

 • Medical Fit Forefoot

  Biedt hoogwaardige ondersteuning, demping en comfort Ondersteunt de voorvoetboog in zijn natuurlijke positie Ontlast de pezen en de gewrichten in de voorvoet Vermindert voorvoetklachten en voorkomt vermoeide voeten Ontwikkeld in samenwerking met onze partner Podolab Hoeksche Waard

  • EVA zool. ESD. Opgebouwd uit duizenden luchtbelletjes, vederlicht, flexibel en schokabsorberend. Hoogwaardige ondersteuning
  • POLIYOU® zool met mesh toplaag: ademend, antibacterieel, ESD, schok- en vochtabsorberend, odor control. Koel en droog
  • Sterke voetboogondersteuning. Ontlast de pezen en gewrichten in de voetboog Voorkomt blessures
  • Extra voorvoetondersteuning houdt de voet in de natuurlijk stand. Geen vermoeide voeten
  • Medische ondersteuning. Ontwikkeld met Podolab Hoeksche Waard. Ondersteunt op podotherapeutische wijze. Helpt voetproblemen oplossen
  Onze Medical Fit inlegzolen bieden een breed scala aan oplossingen voor voetproblemen. Medical Fit Forefoot is speciaal ontwikkeld om voorvoetproblemen te helpen oplossen door de voet op podotherapeutische wijze te ondersteunen en weer in een neutrale positie te brengen. Het biedt uitstekende schokdemping (+++) en ondersteuning (+++++). Klik hier en ontdek voor welke veiligheidsschoenen Medical Fit Forefoot inlegzolen geschikt zijn zodat je veiligheidsschoenen perfect gecertificeerd blijven.

 • Medical Fit Heel

  Biedt hoogwaardige ondersteuning, extra demping en draagcomfort Ondersteunt de voet in zijn neutrale positie Verdiepte hielcup verlicht en voorkomt hiel- en vermoeidheidsklachten Ontwikkeld in samenwerking met onze partner Podolab Hoeksche Waard

  • EVA zool. ESD. Opgebouwd uit duizenden luchtbelletjes, vederlicht, flexibel en schokabsorberend. Hoogwaardige ondersteuning
  • POLIYOU® zool met mesh toplaag: ademend, antibacterieel, ESD, schok- en vochtabsorberend, odor control. Koel en droog
  • Sterke voetboogondersteuning. Vermindert pees- en hielklachten
  • Medische hielondersteuning. Ontwikkeld met Podolab Hoeksche Waard. Ondersteunt op podotherapeutische wijze
  • Gepolsterde voorvoet Voorkomt en verlicht blessures en vermoeidheid
  • Hielkussen tegen peesplaatontsteking en hielspoor. Helpt hielproblemen oplossen
  Onze Medical Fit inlegzolen bieden een breed scala aan oplossingen voor voetproblemen. Medical Fit Heel is speciaal ontwikkeld om hielproblemen te helpen oplossen door de voet op podotherapeutische wijze te ondersteunen en weer in een neutrale positie te brengen. Het biedt uitstekende schokdemping (+++) en ondersteuning (++++). Klik hier en ontdek voor welke veiligheidsschoenen Medical Fit Heel inlegzolen geschikt zijn zodat je veiligheidsschoenen perfect gecertificeerd blijven.

 • Premium Fit

  Comfort, demping en stabiliteit

  • POLIYOU® zool met mesh toplaag: ademend, antibacterieel, ESD, schok- en vochtabsorberend. Koel en droog
  • Demping hiel en bal van de voet. Energieker
  • Lichte ondersteuning voetboog. Stabiel
  De veiligheidsschoenen die worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Best zijn standaard uitgerust met onze Premium fit inlegzool. Deze zorgt voor demping, heeft een mesh afdeklaag voor een goede vochtverdeling en is antibacterieel. Premium Fit inlegzolen absorberen schokken (++) en bieden lichte voetboogondersteuning (+). Deze inlegzool biedt niet altijd de ondersteuning die je nodig hebt tijdens een lange werkdag. Als je voetproblemen hebt bijvoorbeeld. Dan bieden speciale inlegzolen net dat beetje extra ondersteuning, comfort en schokdemping. Klik hier en ontdek voor welke veiligheidsschoenen Premium Fit inlegzolen geschikt zijn zodat je veiligheidsschoenen perfect gecertificeerd blijven.

 • Superior Fit

  Comfort, demping en stabiliteit Extra voetboogondersteuning en extra demping voor de hiel

  • POLIYOU® zool met mesh toplaag: ademend, antibacterieel, ESD, schok- en vochtabsorberend. Koel en droog
  • Extra demping hiel en bal van de voet. Energieker
  • Extra ondersteuning voetboog. Stabiel
  Superior Fit inlegzolen zorgen voor extra demping van de hak en bal van de voet, hebben een mesh afdeklaag voor een goede vochtverdeling en zijn antibacterieel. Ze dempen schokken (++) en bieden extra steun aan de voetboog (++). Deze inlegzool biedt niet altijd de ondersteuning die je nodig hebt tijdens een lange werkdag. Als je voetproblemen hebt bijvoorbeeld. Dan bieden speciale inlegzolen net dat beetje extra ondersteuning, comfort en schokdemping. Klik hier en ontdek voor welke veiligheidsschoenen Superior Fit inlegzolen geschikt zijn zodat je veiligheidsschoenen perfect gecertificeerd blijven.

Onze inlegzolen verhogen de veiligheid én het comfort van je veiligheidsschoen


Bijna elke
veiligheidsschoen of veiligheidslaars heeft een inlegzool. Deze inlegzool zorgt ervoor dat de schoen lekker zit en is meestal ademend. De inlegzolen van veiligheidsschoenen zijn vaak uitneembaar. Dit maakt het mogelijk om de inlegzolen te wassen. Het is echter ook mogelijk om de originele inlegzolen te vervangen door andere inlegzolen. Overweeg je het om je inlegzolen te vervangen? Kies dan altijd voor inlegzolen die speciaal gemaakt zijn voor werkschoenen. Steunzolen die gemaakt zijn voor vrijetijds- of sportschoenen bieden namelijk onvoldoende bescherming. Dat heeft twee redenen. Ten eerste kunnen reguliere steunzolen de anti-statische eigenschappen van de veiligheidsschoen verstoren. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Ten tweede zijn reguliere inlegzolen vaak niet goed voor de vochtregulering van een veiligheidsschoen. Om die reden heeft Bata Industrials verschillende soorten inlegzolen ontwikkeld die speciaal op werkschoenen zijn afgestemd.

De visie van Bata Industrials


Op de werkvloer zijn er veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet je dagelijkse to do list zorgvuldig uitvoeren, overleggen met je collega’s, misschien wel een aantal vragen van je klant(en) beantwoorden… Bij sommige functies moet je naast al deze bezigheden ook nog eens de veiligheid in de gaten houden. Sommige beroepen gaan namelijk gepaard met aanzienlijke veiligheidsrisico’s. Dit is bijvoorbeeld het geval als je werkt met chemische stoffen, of als je te maken hebt met gevaarlijke machines. Bata Industrials wil deze vakmensen een handje helpen. Dit doen we door betrouwbare veiligheidsschoenen te ontwikkelen. Deze schoenen bieden je voeten bescherming op een gevaarlijke werkvloer. Naast veiligheidsschoenen kun je tevens bij ons terecht voor veiligheidslaarzen, werksokken en inlegzolen.

De verschillende inlegzolen voor veiligheidsschoenen


Ben je op zoek naar een paar inlegzolen voor je werkschoenen? In dat geval ben je bij Bata Industrials aan het juiste adres. In ons assortiment vindt je vijf verschillende inlegzolen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 • Allereerst kun je kiezen voor gestandaardiseerde inlegzolen. Welke inlegzolen het best bij jou passen, is afhankelijk van je behoeften. Zo kun je in ons assortiment bijvoorbeeld inlegzolen vinden die bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van hielklachten. Ook kun je bij ons bijvoorbeeld terecht voor inlegzolen die extra comfort bieden, zoals de Superior Fit inlegzool.
 • Het is ook mogelijk om inlegzolen op maat te bestellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor inlegzolen van PU of EVA-materiaal. Deze inlegzolen zijn flexibel en bieden extra draagcomfort. Heb je voor jouw functie ESD schoenen nodig? Kies dan voor de Bata Ortholayer of de Bata Block inlegzolen. Deze inlegzolen worden vervaardigd door een medisch specialist en zorgen ervoor dat je veiligheidsschoenen gecertificeerd blijven. Het is ook mogelijk om een orthopedische inlegzool te bestellen. Dit ligt bijvoorbeeld voor de hand wanneer je op zoek bent naar een zool-hak verhoging of een afwikkelbalk. Weet je niet zeker welke inlegzool het best bij jou past? De specialisten van Bata Industrials voorzien je graag van advies.

Combineer je inlegzolen met onze veiligheidsschoenen


Je kunt bij Bata Industrials niet alleen terecht voor inlegzolen, maar ook voor werkschoenen in alle soorten en maten – van flexibele ESD sneakers tot robuuste veiligheidslaarzen. Je kunt kiezen tussen veiligheidsschoenen in verschillende veiligheidscategorieën. Onze veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, pasvormen en stijlen, en zijn – uiteraard – zowel geschikt voor dames als heren. Ook kom je in ons assortiment een breed aanbod aan werksokken tegen. Deze werksokken vergroten het draagcomfort en beschermen je voeten tegen wrijving. Hiermee worden blaren en huidirritaties voorkomen.

Het team van Bata Industrials staat voor je klaar


Bata Industrials heeft maar één doel: je voeten beschermen tegen gevaren op de werkvloer, zodat jij al je aandacht op je werk kunt richten. Met onze producten willen we ervoor zorgen dat je sterk in je schoenen staat – zowel letterlijk als figuurlijk! We adviseren je dan ook graag over inlegzolen, veiligheidsschoenen of werksokken. Heb je een vraag over onze producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team van specialisten helpt je graag verder!

 

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.