Wat zijn S1 werkschoenen

Veiligheidsschoenen zijn er in alle soorten en maten – van sportieve sneaker werkschoenen tot instappers en van robuuste thermo werklaarzen tot klassieke veterschoenen. Wat voor veiligheidsschoen je ook kiest – het is natuurlijk het belangrijkst dat deze schoen je effectief beschermt tegen de gevaren op jouw werkplek. Om die reden zijn onze werkschoenen verkrijgbaar in verschillende veiligheidsniveaus. Eén van deze veiligheidsniveaus is S1. Op deze pagina leggen we je uit wat S1 werkschoenen precies zijn en tegen welke gevaren deze schoenen bescherming bieden. Ook vertellen we je meer over ons assortiment. Lees je mee?

Een geschikte werkschoen voor elke werkplek

Je kunt je natuurlijk alleen op je werk concentreren als je werkplek veilig is. Om die reden is het van groot belang om tijdens het uitvoeren van je functie goede veiligheidsschoenen te dragen. Welke veiligheidsschoenen je nodig hebt, verschilt echter van functie tot functie. Een monteur wordt immers met andere gevaren geconfronteerd dan een fabrieksmedewerker of een verhuizer. Om die reden heeft de Europese Unie een systeem van veiligheidsniveaus gecreëerd. Er zijn in totaal zeven veiligheidsniveaus: SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5. Elk veiligheidsniveau voldoet aan andere veiligheidsnormen. Op die manier kun je snel en eenvoudig een veiligheidsschoen vinden die je tegen de gevaren op jouw werkplek beschermt. Op deze pagina vertellen we je alles over de S1 norm.

Wat zijn S1 werkschoenen?

De S1 werkschoen is geschikt voor een breed scala aan functies en is daardoor erg populair. Wat zijn S1 werkschoenen echter eigenlijk? Een werkschoen krijgt alleen de normering S1 als deze aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoet. Wij hebben deze voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • Allereerst moet een S1 schoen een veiligheidsneus hebben. Deze neus beschermt je voeten tegen vallende voorwerpen en tegen stoten. De veiligheidsniveaus moet minimaal een impact van 200 joule aankunnen. De beschermneus kan van verschillende materialen worden gemaakt, zoals staal, glasvezel of kunststof. Ook kom je vaak aluminium veiligheidsneuzen tegen.
  • Ten tweede moet een S1 schoen een gesloten hiel hebben. De hiel moet, net als de veiligheidsneus, minimaal een energie van 200 joule aankunnen.
  • Ten derde moet een S1 werkschoen beschikken over anti-statische eigenschappen.
  • Ten vierde moet een S1 veiligheidsschoen een anti-slipzool hebben. Deze zool moet weerstand bieden tegen koolwaterstoffen.
  • Een S1 veiligheidsschoen hoeft geen anti-perforatiezool te hebben. Hierdoor is deze schoen niet geschikt voor beroepen waarbij je scherpe materialen op de grond tegen kunt komen. Hier staat tegenover dat de S1 veiligheidsschoen een stuk flexibeler is en beter ademt dan schoenen mét anti-perforatiezool.

Een S1 werkschoen op maat

Heb je voor jouw functie en S1 werkschoen nodig? In het assortiment van Bata Industrials vind je een breed aanbod aan S1 werkschoenen. Je kunt kiezen tussen verschillende modellen – van hoge veterschoenen tot luchtige sandalen. Ook zijn onze veiligheidsschoenen S1 verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en stijlen. Zo kun je de veiligheidsschoen kiezen die het best bij jou én je functie past. Weet je niet zeker welke schoen je het beste kunt kiezen? De specialisten van Bata Industrials voorzien je graag van een persoonlijk advies. Neem dus gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.