Bata HEROES

Bata doneert 1 miljoen paar schoenen

Als wereldwijd toonaangevend schoenbedrijf voelt Bata een bijzondere verantwoordelijkheid ten opzichte van al haar stakeholders, inclusief de gemeenschappen waarin zij actief is, in verschillende landen en regio’s. Daarom belooft Bata elke dag 1 miljoen paar schoenen te doneren aan gezondheidswerkers en hun gezinnen, de frontlinies die met bewonderenswaardige moed en toewijding tegen de Covid-19 strijden. De donatie heeft gevolgen voor een aantal landen in Europa, Latijns-Amerika, Afrika, Azië-Pacific en India.

“In deze ongekende tijden zet Bata zich in om al het mogelijke te doen om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en consumenten te waarborgen, om onze consumenten zo goed mogelijk te blijven bedienen en om zinvolle actie te ondernemen om gemeenschappen in nood en de mensen in de frontlinie te helpen”, aldus Alexis Nasard, CEO van Bata. “We zijn nu meer dan ooit toegewijd aan het handhaven van onze waarden en het verbeteren van het leven van onze consumenten, werknemers, leveranciers, klanten en gemeenschappen”.

Sinds het begin van de uitbraak heeft Bata via haar ‘Bata Heroes’-initiatief met haar jarenlange stichtingen, liefdadigheidspartners, overheidsfunctionarissen en andere organisaties samengewerkt om te reageren op de COVID-19-pandemie, in landen die zo divers zijn als India, Tsjechië, Bangladesh, Pakistan, Colombia, Italië, Kenia, Zimbabwe, Chili, Peru, Thailand en Maleisië. Bata produceerde en doneerde gelaatsmaskers, gelaatsschermen en beschermingsmiddelen (PPE) voor gezondheidswerkers, en doneerde ook voedsel, hygiënische producten of fondsen via het Bata Children’s Program en de Bata Shoe Foundation.

Over Bata
Bata, opgericht in 1894, is een van ’s werelds toonaangevende schoenmakers, die comfortabel en stijlvol schoeisel ontwerpt tegen verrassend betaalbare prijzen. Bata is een familiebedrijf dat jaarlijks meer dan 180 miljoen paar schoenen verkoopt in onze 5.800 winkels en lokaal produceert in onze 22 Bata-fabrieken op vijf continenten. Bata is actief in meer dan 70 landen, dankzij 35.000 collega’s.

Veiligheidsschoenen voor Medisch Centrum

Deze week heeft Bata Industrials veiligheidsschoenen geschonken aan de medische staf van het Valkenhof Medical Care Center. Ook hebben we persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd die door onze partners in China ter beschikking zijn gesteld. Hoewel we het COVID-19 virus meer onder controle lijken te krijgen, is er nog steeds een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor de helden die in de medische sector werken.

Valkenhof is een non-profit medische organisatie en heeft 10 locaties in de regio Valkenburg, net ten zuiden van Eindhoven in de provincie Brabant. Met meer dan 800 medische medewerkers en ondersteunende functies levert Valkenhof alle medische diensten van dagcentra, revalidatie tot aan de ouderenzorg.

De Bata veiligheidsschoen ACT 156 is een witte veiligheidsschoen. Deze veiligheidsschoen heeft een penetratiebestendige inleg, is ESD gecertificeerd (elektrostatische ontlading) en biedt de hoogste mate van slipweerstand. De ACT 156 heeft een bovendeel van licht microvezelmateriaal dat volledig vloeistofbestendig is, waardoor het ideaal is voor medische toepassingen. Deze collectie wordt in Nederland geproduceerd.

ACT White collection Valkenhof
Foto: Martijn Mathot, Managing Director van Bata Industrials overhandigt de veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen aan René Poierrié, manager Hotel Care.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.