Technologieën van onze veiligheidsschoenen

Bata Industrials maakt gebruik van een aantal geavanceerde technologieën die in één oogopslag duidelijk te herkennen zijn. Deze technologieën hebben ieder een eigen functie die jouw werkprestaties verhogen.

Odor Control

Bata Industrials heeft samen met wetenschappers een oplossing ontwikkeld die niet alleen nare geurtjes elimineert, maar die ook compleet milieuvriendelijk is. Waar andere methodes een grote ecologische voetafdruk hebben, is Odor Control volledig vrij van synthetische chemicaliën. Het is gebaseerd op een compleet natuurlijk plantenextract, afkomstig van pepermunt. Odor Control heeft de eigenschap om 99,9% van alle bacteriën te elimineren, zelfs bij temperaturen tot 240°C. Hierdoor voelen je voeten de hele dag fris aan. Odor Control is in een onafhankelijk laboratorium getest volgens de AATCC 100-testmethoden en levert een excellente antimicrobiële werking. Odor Control is gekeurd volgens de strengste normen ter wereld voor antibacteriële afwerking op textiel en wordt in de voering van onze veiligheidsschoenen gebruikt.

BOA® Fit System

Het unieke BOA® Fit System zorgt ervoor dat veiligheidsschoenen snel en eenvoudig vast en los gemaakt kunnen worden en biedt een perfecte pasvorm, zonder drukpunten. Het gepatenteerde BOA® Fit System levert een snelle, gepersonaliseerde en duurzame pasvorm. De draaiknop, gepaard met de lichtgewicht veter en kabelgeleiders, zorgt voor een supersterke en stevige sluiting. Met ‘The BOA Guarantee’ biedt BOA® een levenslange garantie op de draaiknop en veters. BOA® is geschikt voor detectiepoort vriendelijk schoeisel.

OutDry™

Veiligheidsschoenen die beschikken over OutDry™ zijn volledig waterdicht. De OutDry™ technology voorkomt dat de voeten nat worden en laat ze tegelijkertijd ademen. Deze technologie wordt toegepast bij waterdicht schoeisel. Er wordt een ademend en waterdicht membraam bevestigd tussen de upper en lining. Hierdoor kan er geen water meer naar binnen lekken en blijft de (veiligheid)schoen waterdicht.

Walkline 2.0®

De Walkline® 2.0 technologie is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Bata Industrials en de Noorse biomechanisch wetenschapper Terje Haugaa. Zijn decennialange onderzoeken tonen aan dat één op de drie werknemers in de industrie gezondheidsklachten ondervindt als gevolg van schoenen die de natuurlijke functies van de voet belemmeren. Reguliere (veiligheids)schoenen hebben een gebogen leest in ‘banaanvorm’ waardoor de voet vaak in een onnatuurlijke verkrampte positie wordt gedwongen. De middenvoet kan hierdoor veel minder goed schokken opvangen. Veiligheidsschoenen met de Walkline® 2.0 technologie hebben zeven unieke ontwerpkenmerken zoals een rechte leest. Ze bieden voeten de vrijheid zich op een natuurlijke manier te bewegen en schokken tijdens het lopen op te vangen. De drager wordt hierdoor minder snel moe, ervaart meer comfort en heeft minder last heeft van blessures.

Walkline Evo

verdere innovaties hebben geleid tot het nog geavanceerdere Walkline® Evo. Er zijn zeven features die bij Walkline Evo centraal staan. Klik hier om meer te weten te komen over de  zeven kenmerken van de Walkline® Evo technologie.

Metal free

Onze Metal free veiligheidsschoenen zijn volledig vrij van metaal. Dit is bijvoorbeeld essentieel voor het werk in de beveiligingssector of op vliegvelden zodat detectiepoortjes niet afgaan. Metal free veiligheidsschoenen zijn gemaakt met metaalvrije componenten zoals thermoplastische veiligheidsneuzen en antipenetratie tussenzolen van FlexGuard® kunststof.

Detection friendly

Met detection friendly veiligheidsschoenen kun jij je werk doen zonder dat metaaldetectiepoortjes blijven afgaan. Ideaal voor werkzaamheden in bijvoorbeeld de beveiligingssector. Alle metal free veiligheidsschoenen van Bata Industrials en modellen met het Boa® Fit System zijn detection friendly.

Tunnelsystem®

Veiligheidsschoenen van Bata Industrials met het Tunnelsystem® zorgen voor een optimale schokabsorptie tijdens het lopen. Het Tunnelsystem® gaat de vermoeidheid en impact op de voeten en gewrichten optimaal tegen tijdens lange werkdagen.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.