Kenmerken van onze veiligheidsschoenen

Er is een grote variatie aan kenmerken die gehanteerd worden bij veiligheidsschoenen van Bata Industrials. Houd bij de keuze voor veiligheidsschoenen rekening met deze kenmerken zodat je het juiste paar voor de specifieke werkomstandigheden kiest.

Antistatic (A)

Antistatische schoenen hebben een elektrische weerstand tussen 0,1 en 1000 MegaOhm (MΩ). Deze waarde is een compromis tussen goede bescherming van elektrische schokken en voldoende dissipatieve capaciteit. Deze schoenen kunnen gedragen worden in de meeste werkomgevingen.

ESD

ESD (elektrostatische dissipatieve) schoenen hebben een elektrische weerstand tussen 0,1 en 100 (MΩ), gemeten volgens BS nl 61340-4-3: 2002 (IEC 61340-4-3:2001). Ze hebben gegarandeerd een zeer lage elektrische weerstand. Voor de juiste werking van ESD schoenen moeten de kleding en omgeving ook speciaal aangepast zijn.

Penetration Resistant Insert (P)

De antipenetratie tussenzool, Flexguard® kunststof of staal zorgt ervoor dat scherpe objecten de voet niet kunnen verwonden.

Electrical conductivity (C)

De elektrische geleidingseigenschappen van een veiligheidsschoen.

Energy absorption (E)

Het menselijk lichaam kan schokken absorberen tijdens het springen, rennen en lopen, maar er kan nog steeds letsel optreden door onverwachte impactbelasting op de voet. Deze verwondingen kunnen vaak worden tegengegaan door het bieden van een schokabsorberend vermogen in de veiligheidsschoen. Schokabsorptie binnen de hielconstructie kan een voordeel zijn voor de drager, als deze de hele dag moet staan of lopen.

Fuel Oil Resistant Outsole

Iedere veiligheidsschoen binnen EN ISO 20345 is standaard olie- en zuurbestendig.

Heat Resistant Outsole

De hittebestendige loopzolen van Bata Industrials zijn bestand tegen hoge temperaturen. De loopzool kan contacttemperaturen tot 300˚c moeiteloos aan. Veiligheidsschoenen van Bata Industrials met deze hittebestendige loopzolen zijn ideaal voor gebruik in zware werkomstandigheden.

Electrically insulating shoe (I)

De veiligheidsschoenen zijn elektrisch isolerend.

Instep protection (M)

Veiligheidsschoenen en laarzen met een wreefbescherming.

Heat Insulation (HI)

De temperatuur in de veiligheidsschoenen met Heat Insulation mag niet hoger zijn dan 22˚ na een half uur blootstellen aan een temperatuur van 150˚.

Cold Insulation (CI)

Cold Insulation houdt in dat de temperatuur in de schoen, na een half uur, niet meer dan 10˚ mag afnemen bij blootstelling aan koude omstandigheden.

Cut Resistant (CR)

De veiligheidsschoenen zijn snijbestendig.

Water Resistant Upper (WRU)

Bij een Water Resistant Upper is het bovenmateriaal van de veiligheidsschoen waterdicht en waterafstotend. Dit komt door een waterdicht membraan in de voering. Hierdoor blijven je voeten ook droog bij langdurige blootstelling aan water en vocht.

Water Resistant (WR)

Onze veiligheidsschoenen met het Water Resistant kenmerk zijn waterbestendig. Dit betekent dat ze spat waterdicht zijn en je voeten droog blijven bij een regenbui.

Fire Resistant Upper material (FRU)

De upper van de veiligheidsschoen is gemaakt van brand afstotend materiaal.

Resistant to heat contact through the sole (HRO)

Deze veiligheidsschoenen zijn bestand tegen hittecontact via de loopzool.

Hybrid Footwear (SBH)

Hybride schoeisel.

Ankle Protection (AN)

Veiligheidsschoenen met deze eigenschap beschermen de enkels tegen zijwaartse impact.

SRA

Veiligheidsschoenen met een SRA normering zijn slipbestendig op vloeren met keramische tegels met SLS (sodium lauryl ether sulfate oplossing). De grip zorgt ervoor dat jij je werk kunt doen zonder dat je bang hoeft te zijn voor slipgevaar.

SRB

De veiligheidsschoen met een SRB normering bieden slipweerstand op een stalen vloer bedekt met glycerol (glycerine). De extra grip is onmisbaar om val-, slip- en struikelongevallen te voorkomen.

SRC

Veiligheidsschoenen met de SRC normering bieden slipbestendigheid op vloeren met keramische tegels met SLS en stalen vloeren met glycerol (SRC = SRA + SRB). Deze uitmuntende grip zorgt ervoor dat jij je aandacht volledig bij je werk kunt houden, zonder bang te hoeven zijn voor slipgevaar.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.