De inlegzolen collectie

Optimize your walk

Je voeten verdienen optimale steun, demping en comfort

Veiligheid staat bij ons voorop. Wij vinden het belangrijk dat professionals onder alle omstandigheden veilig kunnen werken en vol vertrouwen kunnen lopen. Dat begint niet met zo maar een veiligheidsschoen. Dat begint met The Safety Shoe.

Die maak je pas echt helemaal jouw safety shoe met een inlegzool die past bij jouw voet. Want geen voet is hetzelfde.

Ontdek de inlegzolen collectie
Klik hier voor een overzicht van welke inlegzolen geschikt zijn voor welke veiligheidsschoenen

Minstens zo belangrijk als veiligheid zijn comfort, demping en steun. Veiligheidsschoenen draag je elke dag, dus die moeten prettig zitten. Stevig om je voet, met voldoende ondersteuning en een goede vochtregulatie, dan blijven je voeten fit en fris. Met een goed zittende schoen heb je energie tot de laatste minuut van je werkdag. Dit begint met de keuze van de juiste schoen. En deze maken we perfect op maat met onze comfortabele inlegzolen.

Jouw persoonlijke schoen

Misschien heb je behoefte aan meer ondersteuning, omdat je een holle of juist een platte voet hebt. Of moet de voet op een bepaalde plek meer worden ontlast. En soms kan extra demping fijn zijn. Met de juiste inlegzool van Bata Industrials kun je blessures en aandoeningen voorkomen én verminderen. Of gewoon je schoen nog comfortabeler maken.

Ontwikkeld door experts

Onze veiligheidsschoenen zijn voorzien van de nieuwste technologieën, met een loopzool voor alle omstandigheden en oppervlaktes. Een goede inlegzool voegt daar nog een stukje maatwerk aan toe.

Maar waaraan moet een goede inlegzool voldoen om echt iets toe te voegen aan onze veiligheidsschoenen? Daar doen we veel onderzoek naar. We testen materialen en ontwikkelen zelf systemen in ons eigen SATRA laboratorium. Daarnaast werken we samen met gerenommeerde  onderzoekpartners. Niet anders dan wij doen bij onze veiligheidsschoenen.

MEDICAL FIT 3D ANIMATIE

Samenwerking Podolab Hoeksche Waard

We werken samen met Podolab Hoeksche Waard om de allerbeste inlegzolen te ontwikkelen. Podolab Hoeksche Waard heeft al zo’n 20 jaar ervaring in het produceren van steunzolen, podologische zolen, supplementen en sandalen in opdracht van podologen, podotherapeuten en orthopeden. Hun technieken zijn innovatief en vooruitstrevend. De jarenlange kennis van Podolab Hoeksche Waard is de perfecte aanvulling op onze expertise op het gebied van verantwoorde veiligheidsschoenen.  

De collectie

De veiligheidsschoenen die worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Best zijn standaard uitgerust met onze Premium fit inlegzool. Deze zorgt voor demping, heeft een mesh afdeklaag voor een goede vochtverdeling en is antibacterieel.

Deze inlegzool biedt niet altijd de ondersteuning die je nodig hebt tijdens een lange werkdag. Als je voetproblemen hebt bijvoorbeeld. Dan bieden speciale inlegzolen net dat beetje extra ondersteuning, comfort en schokdemping.

Als je op zoek bent naar een beetje extra ondersteuning, dan is Superior Fit of Excellent Fit de juiste keuze. Onze Medical Fit inlegzolen bieden een breed scala aan oplossingen voor voetproblemen.

Ontdek de inlegzolen collectie

Altijd gecertificeerd

Sinds april 2019 is de nieuwe Europese Verordening 2016/425 van kracht. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van inlegzolen in veiligheidsschoenen. Alleen met de juiste combinatie ben je beschermd! Een niet-gecertificeerde combinatie van veiligheidsschoen en inlegzool vergroot de kans op een ongeval.

Klik hier voor een overzicht van welke inlegzolen geschikt zijn voor welke veiligheidsschoenen

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.