De verschillende zooltypes

Er is een grote variatie aan zooltypes ontwikkeld om te voldoen aan de verschillende werkvloeren en omstandigheden waar veiligheidsschoenen gedragen worden. Zo moeten de zolen vaak hittebestendig, schokdempend, flexibel, gripvast of een combinatie hiervan zijn.

Dual Density PU-zool

Veiligheidsschoenen met een Dual Density PU-zool zijn duurzaam, bieden stabiliteit en zorgen voor een comfortabele demping tijdens het staan en lopen. Langdurig staan of lopen kan ervoor zorgen dat je vermoeid raakt, waardoor je de focus kan verliezen. Goede demping in veiligheidsschoenen gaat deze vermoeidheid en ongewenste druk op de gewrichten en voeten tegen. Bata Industrials heeft een breed assortiment van veiligheidsschoenen die beschikken over een PU-PU zool.

TPU QuattroTech® – zool

Wanneer je op zoek bent naar betrouwbare grip op het werk is de geavanceerde TPU QuattroTech® – zool de ideale keuze. Deze zool is niet alleen erg flexibel, maar biedt daarnaast veel demping en schokabsorptie tijdens het werken. PU-TPU veiligheidsschoenen hebben een middenzool van PU (polyurethaan) en een buitenzool van TPU (Thermoplastic polyurethaan).

TriTech Plus® – zool

Veiligheidsschoenen van Bata Industrials die over de TriTech Plus® technologie beschikken, zijn beter bestand tegen temperaturen tot 300 °C door de rubberen zool. De TriTech plus® – zool bestaat uit PU en rubber. De middenzool is van polyurethaan (PU) en de buitenzool is van rubber.

Vibram® zool

Vibram staat bekend als een pionier op het gebied van ontwerpen, produceren en ontwikkelen van zool technologieën. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter, Vitale Bramani die wordt gecrediteerd met het uitvinden van de eerste rubberen zool die de stabiliteit en tractie verbetert. Vibram zolen werden voor het eerst gebruikt op bergschoenen, ter vervanging van lederen zolen uitgerust met kleine spijkers of stalen schoenplaten. Door veiligheidsschoenen te dragen met Vibram zolen verzeker je jezelf van zolen die vele malen sterker, slijtvaster en lichter zijn dan doorsnee veiligheidsschoenzolen.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.