De verschillende antipenetratie tussenzolen

Een antipenetratie tussenzool beschermt de voeten tegen het indringen van scherpe voorwerpen van onder de schoen, zoals spijkers of metaal. Schoenen die vallen binnen de S1P, S3 en S5 veiligheidscategorieën hebben een dergelijke tussenzool. De antipenetratie tussenzolen van Bata Industrials zijn gemaakt van staal of FlexGuard® kunststof.

Stalen antipenetratie tussenzool

Stalen tussenzolen worden meestal gebruikt in zware werkomstandigheden zoals de bouw, waar de kans op het stappen in bijvoorbeeld een spijker groter is dan normaal. De penetratiebestendigheid van een stalen antipenetratie tussenzool ligt hoger dan bij composiet, maar uiteraard voldoen ze beiden aan de Europese norm.

FlexGuard® kunststof antipenetratie tussenzool

Veiligheidsschoenen met de FlexGuard ® kunststof antipenetratie tussenzool zijn vergelijkbaar met staal. De schoenen met FlexGuard® zijn overigens een stuk lichter en flexibeler, waardoor het draagcomfort ook beter is. Een stalen antipenetratie tussenzool is veiliger, maar kunststof is lichter, flexibeler en comfortabeler. Doordat kunststof beter isoleert zorgt dit voor minder warme voeten in warme omstandigheden en minder koude voeten in koude omstandigheden. De FlexGuard® tussenzool wordt gemaakt met behulp van Kevlar.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.