De Eagle collectie

Onze nieuwe EAGLE collectie is geland: met de introductie van de EAGLE collectie hebben wij een enorme stap gezet in betaalbare veiligheidsschoenen. Deze unieke collectie is ontworpen om de hoogste veiligheid, comfort en design te bieden tegen de meest concurrerende prijs. Het comfort in deze prijsklasse is ongekend.

Details maken het verschil

Bekijk hier de Eagle collectie

Naast het lichte gewicht – een paar nieuwe EAGLE’s weegt ongeveer 100 gram lichter dan zijn voorganger – zorgt de nieuwe PU OrthoLite inlegzool voor een comfortabel en zacht gevoel. Dit, gecombineerd met een minder dikke PU loopzool, maximaliseert de stabiliteit en grip. Samen met de innovatieve flex-technologie en de uitstekende schokabsorptie, voldoet de EAGLE collectie in alle opzichten aan je verwachtingen.

De collectie

Voor de EAGLE collectie gebruiken we een PU loopzool met een lagere dichtheid, wat resulteert in een lager gewicht. Tevens heeft de zool een goede SRC slipweerstand. Om vermoeidheid van de voeten te voorkomen, gebruiken we in de loopzool het Easy Rolling System®, een subtiele aanpassing met een groot effect. Door de voorzijde van de voet voor te vormen, wordt de natuurlijke beweging van de voet optimaal ondersteund. Het effect hiervan is energiebesparing en een verhoogd comfort. Het zijn dit soort details die het verschil maken op de werkvloer.

Naast deze subtiele aanpassing, maken we gebruiken van het Tunnelsystem®, een ingenieus systeem wij samen met prof. dr. W. Baumann, gerenommeerd professor in de biomechanica, hebben ontwikkeld. Deze herkenbare inkeping in de hiel (de tunnel) vervormt bij belasting waardoor de druk verdeeld wordt over een groter oppervlak. Deze ingebouwde schokdemper zorgt er dus voor dat gewrichten worden ontlast en je rechtop blijft staan. Het systeem zorgt er ook voor dat de hiel extra stabiliteit krijgt. Dit voorkomt vermoeidheid, concentratieverlies en ongelukken.

De naam EAGLE

EAGLE is de naam van het beroemdste ruimteschip (lander) dat de Apollo 11 commandant Neil Armstrong toestond om op de maan te landen. Binnen het Apollo-programma waren er negen ruimtevaartuigen en zes van hen landde op de maan. Elk model in onze EAGLE collectie is vernoemd naar één van de ruimtevaartuigen of hun commandanten. EAGLE is ontworpen om aan de hoge eisen te voldoen zonder in te leveren op veiligheid en prestaties. De EAGLE collectie is leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen en uniek binnen de industrie. Dit alles in combinatie met het OrthoLite voetbed, maakt de EAGLE tot een veiligheidsschoen met een maximum aan comfort en schokabsorptie. Bovendien houd je met EAGLE koele, droge en gezonde voeten.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.