Nubuck leer

Op zoek naar veiligheidsschoenen met een nubuck leren schacht? Nubuckleer wordt ook wel nubuck leder genoemd. Nubuck leer wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een fluweelachtige uitstraling ontstaat en het zacht aanvoelt. Het uiterlijk komt ongeveer overeen met suède, maar is wat steviger. Daarom wordt nubuck vaker gebruikt voor veiligheidsschoenen. Bekijk alle Bata Industrials veiligheidsschoenen met een schacht gemaakt van nuck leer.

Geslacht
Veiligheidscategorie
Model
Industrie
Zool
Kenmerken
Eigenschappen
Eigenschappen
Veiligheidsneus 200J
Neusbescherming
  • LAX

    De combinatie van dit traditioneel gekleurde nubuck bovenwerk met een nieuwe technische Eagle-zool maakt dit de perfecte metaalvrije veiligheidsschoen voor buiten. Met een composiet neus en FlexGuard composiet perforatiebestendig inzetstuk kunt u gemakkelijk een omgeving betreden waar metalen voorwerpen ongewenst zijn.

  • SION

    Deze Eagle S3 veiligheidsschoen is ontwikkeld met de geüniformeerde professional in gedachten, die werkt in een omgeving waar metaalvrije schoenen de overhand hebben omdat u sneller door metaaldetectiepoortjes komt. Gebouwd om binnen en buiten te dragen met sterke prestaties in een natte omgeving. Het 100% waterdichte membraan houdt uw voeten droog en gezond. De Flexguard perforatiebestendige inzet voorkomt dat scherpe voorwerpen de voet beschadigen.

  • Longreach Wheat Zip

    Veiligheidslaarzen uit de Helix collectie hebben alles: ze zijn lichtgewicht, duurzaam, stijlvol en bieden het hoogste niveau van comfort in de zwaarste werkomstandigheden. De Longreach Wheat Zip is speciaal ontworpen voor de zwaarste werkomstandigheden. Deze S3 veiligheidslaarzen kunnen tegen een stootje en worden gebruikt in de agrarische sector, bouw, chemie, mijnbouw en natuurlijk de zware industrie. De schacht is gemaakt van een hoge kwaliteit Nubuck leer en de zool van PU/rubber. De Longreach Wheat Zip is bestand tegen extreem hoge temperaturen en heeft een loopzool die olie en brandstof resistent is. De Longreach Wheat Zip is metaal vrij, SRC gecertificeerd en beschikt over de Bata cool comfort® voering.

  • Bickz 736 ESD

    De Bickz 736 veiligheidsschoen heeft een composiet neus en een composiet middenzool. Dit laag gesneden model komt in de kleur zwart en valt in de S1P veiligheidscategorie. Dit betekent dat de Bickz 736 antistatisch is. De loopzool is gemaakt van rubber en heeft een antislip profiel. De voering van de Bickz 736 is gemaakt van textiel wat de schoen laat ademen.

  • Bickz 201

    Deze veiligheidsschoen heeft een composiet neus wat de voet beschermt tegen zwaar vallende voorwerpen. De Bickz 201 heeft een composiet middenzool, dit maakt de schoen bestendig tegen penetratie van scherpe voorwerpen. De Bickz 201 heeft Nubuck lederen schacht wat zorgt voor een zacht en natuurlijk gevoel. De Bickz 201 is metaalvrij

  • Bickz 733 ESD

    Dit is een zwart, hoog gesneden model veiligheidsschoen uit onze Bickz collectie. De Bickz 733 valt in de S3 veiligheidscategorie. Deze veiligheidsschoen heeft een composiet neus en een composiet middenzool. Dit beschermt de voet tegen penetratie van scherpe voorwerpen. De textiele voering zorgt ervoor dat de veiligheidsschoen kan ademen. De rubberen loopzool van de Bickz 733 heeft een antislip profiel.

  • Bickz 731 ESD

    De Bickz 731 heeft een composiet neus en een composiet middenzool die de voet beschermt tegen scherpe voorwerpen. Deze veiligheidsschoen heeft een PU neusbescherming om het Nubuck leer te beschermen. De voering van de Bickz 731 is gemaakt van textiel wat de schoen laat ademen. De loopzool van deze veiligheidsschoen is hittebestendig en gemaakt van rubber met antislip technologie.

  • Bickz 728 ESD

    De Bickz 728 is een grijs, laag model met textiele voering, hetgeen de schoen laat ademen. De schacht van deze schoen is gemaakt van Nubuck leer. Deze veiligheidsschoen valt in de S3 veiligheidscategorie. De Bickz 728 heeft een composiete neus en een composiete middenzool. Deze veiligheidsschoenen zijn volledig metaal vrij.

  • Saxa ESD

    De Saxa ESD is een S2 veiligheidscategorie schoen in een laag model. De Bata Cool Comfort® voering zorgt voor een zacht, droog en fris gevoel. De ESD in deze veiligheidsschoen voorkomt schadelijke elektrostatische ontlading. Dit model is voor mannen en vrouwen. De stalen neus in de Saxa ESD beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen. Deze veiligheidsschoen is bestand tegen koude en hete temperaturen.

  • Traxx 213

    Onze Traxx-collectie bevat de TPU QuattroTech®-zool, die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Je hebt daardoor gegarandeerd uitstekende grip en stabiliteit. Traxx-veiligheidsschoenen hebben een perfecte pasvorm en bieden een verbeterd comfort. Deze veiligheidsschoen heeft een stalen neus wat de voet beschermt tegen zwaar vallende voorwerpen. De Traxx213 heeft een Bata Cool Comfort®-voering wat de voet een zacht, droog en fris gevoel geeft. Deze schoen heeft een loopzool die bestand is tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen. De sluiting van de Traxx 213 gaat door middel van een BOA Fit System. Klik hier voor meer informatie over het BOA® Fit System.

  • Traxx 204

    Deze S3 veiligheidscategorie schoen is een zwart, hoog model. De Traxx 204 is gemaakt van Nubuck leer en heeft een stalen middenzool wat de voet beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen in de zool. Dit model is voor mannen en vrouwen.

  • Traxx NXT 96

    De Traxx NXT 96 is een laag model S3 veiligheidsschoen met een schacht van nubuck leder en een TPU-neusbescherming. Het model is voorzien van een antipenetratie insert van FlexGuard® kunststof en een veiligheidsneus van staal. De Bata Cool comfort®-voering laat de schoen ademen en Odor Control houdt de voeten fris. De Traxx collectie is uitgerust met een SRC gecertificeerde QuattroTech®-TPU-zool die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Met Traxx ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, ultiem comfort, uitstekende grip en stabiliteit.

  • Traxx NXT 97

    De Traxx NXT 97 is een hoog model S3 veiligheidsschoen met een schacht van nubuck leder en een TPU-neusbescherming. Het model is voorzien van een antipenetratie insert van FlexGuard® kunststof en een veiligheidsneus van staal. De Bata Cool comfort®-voering laat de schoen ademen en Odor Control houdt de voeten fris. De Traxx collectie is uitgerust met een SRC gecertificeerde QuattroTech®-TPU-zool die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Met Traxx ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, ultiem comfort, uitstekende grip en stabiliteit.

  • Traxx 203

    Deze veiligheidsschoen valt binnen de S3 veiligheidscategorie en is voorzien van een Bata Cool Comfort® voering. De Traxx203 heeft een TPU-neusbescherming wat zorgt voor extra bescherming tegen slijtage van het leer op de neus van de schoen. De stalen middenzool in de Traxx203 beschermt de voet tegen scherpe objecten die de zool kunnen binnendringen.

  • Traxx 95

    Deze veiligheidsschoen is een laag model dat valt binnen de S3 veiligheidscategorie. De Traxx 95 heeft een anti penetrerende middenzool wat de voet beschermt tegen scherpe voorwerpen die de zool kunnen binnendringen. De Traxx 95 is water bestendig en antistatisch. De textiele voering met Bata Cool Comfort® technologie zorgt dat de schoen makkelijker kan ademen. Onze Traxx-collectie bevat de TPU QuattroTech®-zool, die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Je hebt daardoor gegarandeerd uitstekende grip en stabiliteit. Traxx-veiligheidsschoenen hebben een perfecte pasvorm en bieden een verbeterd comfort.

  • Traxx 92

    De Traxx 92 valt binnen de S2 veiligheidscategorie. Deze veiligheidsschoen is waterbestendig en beschikt over waterbestendig schachtmateriaal. De stalen neus in de Traxx 92 beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen. Deze schoen heeft een hoog model en zwarte kleur.

  • Traxx 91

    Deze veiligheidsschoen is een laag, zwart model die valt binnen de S2 veiligheidscategorie. De Traxx 91 is waterbestendig en is gemaakt van Nubuck leer. De Quatrotech® zool van de Traxx 91 is flexibel en schokabsorberend wat zorgt voor uitstekende grip en stabiliteit. De stalen neus in deze veiligheidsschoen beschermt de voet tegen zwaar vallende voorwerpen.

  • Traxx 24

    Deze veiligheidsschoen is een hoog model en valt binnen de S1P veiligheidscategorie. De Traxx 24 is gemaakt van Nubuck leer en heeft een Bata Ventair® voering om het klimaat in de schoen te regelen. De stalen middenzool in deze veiligheidsschoen beschermt de voet tegen scherpe voorwerpen die de zool kunnen binnendringen. Onze Traxx-collectie bevat de TPU QuattroTech®-zool, die niet alleen erg flexibel is, maar ook veel demping en schokabsorptie biedt. Je hebt daardoor gegarandeerd uitstekende grip en stabiliteit. Traxx-veiligheidsschoenen hebben een perfecte pasvorm en bieden een verbeterd comfort.

  • Traxx 23

    De Traxx 23 veiligheidsschoen valt binnen de S1P veiligheidscategorie. De Traxx 23 heeft een stalen neus die de voet beschermt tegen zwaar vallende voorwerpen. Deze veiligheidsschoen heeft een anti penetrerende middenzool die de voet beschermt tegen scherpe voorwerpen die de zool kunnen binnendringen. Dit is een laag model in een zwart, grijs en zilveren kleur.

Nubuck: leer dat wel tegen een stootje kan

Veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen krijgen elke dag heel wat te verduren. Extreem hoge of juist lage temperaturen, gemorste vloeistoffen, scherpe voorwerpen… Ga zo maar door. Het is dan ook belangrijk om voor werkschoenen te kiezen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die lang mooi blijven en niet snel kapot gaan. Op het gebied van leer is nubuck leer een uitstekende keuze. Nubuck heeft namelijk een lange levensduur en is ontzettend stevig. In de collectie van Bata Industrials vind je dan ook diverse veiligheidsschoenen en -laarzen met een nubuck lederen schacht. Lijkt een veiligheidsschoen van nubuck leder je wel wat? Lees dan snel verder.

Wat is nubuck leer?

Je hebt misschien nog nooit van nubuck leer gehoord, maar de kans is groot dat je een paar schoenen van nubuck in de kast hebt staan. Dit materiaal wordt namelijk niet alleen gebruikt bij de productie van veiligheidsschoenen, maar ook voor de productie van vrijetijdsschoenen en -laarzen. Nubuck wordt net zoals glad leer gemaakt van de bovenste laag van een dierenhuid. Nubuck heeft echter een andere afwerking dan glad leer: waar glad leer (zoals de naam al doet vermoeden) glad wordt afgewerkt, wordt nubuck licht opgestuurd. Hierdoor ontstaat een stoer, ruw uiterlijk.

De kwaliteiten van nubuck leder

Nubuck wordt dus regelmatig voor zowel veiligheids- als vrijetijdsschoenen gebruikt. Dat is niet zonder reden: nubuck is namelijk ontzettend stevig en kan wel tegen een (flink) stootje. Ook blijft dit leer lang mooi: door het ruwe karakter van nubuck vallen beschadigingen en oneffenheden nauwelijks op. Sommige mensen zijn zelfs van mening dat beschadigingen het leer alleen maar mooier maken.

Het onderhoud van nubuck

Om de levensduur van nubuck te optimaliseren, is het belangrijk om dit leer goed te verzorgen. Gelukkig kost het verzorgen van nubuck leder weinig tijd en inspanning. Het is voldoende om af en toe het droog vuil van de schoen te borstelen met een speciale suèdeborstel. Een dergelijke borstel zorgt ervoor dat het vuil razendsnel verdwijnt: een lichte aanraking is voldoende. Je kunt nubuck beter niet insmeren met een schoenencrème. Dit vermindert namelijk de kwaliteit van het leer, waardoor het minder bescherming biedt. Als je vlekken wilt voorkomen, kun je de schoen beter voor het dragen inspuiten met een vuil- en vochtafstotende spray.

Een nubuck veiligheidsschoen die bij jou past

In het assortiment van Bata Industrials vindt je verschillende werkschoenen van nubuck leder. Je hebt de keuze tussen verschillende pasvormen, typen neusbescherming en zolen. Ga je voor een sneaker, of juist voor een stoere veiligheidslaars? Ook kun je kiezen tussen verschillende veiligheidsniveaus. Weet je niet zeker welke veiligheidsschoen het best bij jouw werkzaamheden past? Of heb je een vraag over een van onze producten? Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen. Het team van Bata Industrials voorziet je al te graag van advies!

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.