In Nederland zijn er nog maar weinig sokkenfabrieken overgebleven door de jaren heen. Waar veel producenten de productie naar China, India en andere lage lonen landen hebben verplaatst, heeft Bata Industrials nog altijd een oer-Hollandse kousenfabriek in het Noord-Brabantse Best, vlakbij Eindhoven.

Werksokken

In deze sokkenfabriek worden voornamelijk werksokken gemaakt, met klanten die uiteenlopen van de plaatselijke hovenier, grote olieconcerns tot en met het Deense leger. Deze klanten vragen natuurlijk ook zeer uiteenlopende producten. Van een simpele zwarte sok tot een sok met ESD en speciale support zones. Ook worden er sokken gemaakt met de logo’s van bedrijven. Werksokken met een eigen logo kunnen al geproduceerd worden vanaf slechts 700 paar, uniek in Europa.

Sokken met kwaliteit

Wat erg belangrijk is voor de sokkenfabriek in Best is de kwaliteit. Deze is uitermate hoog en wedijvert met de groten der aarde voor het label van beste sokkenfabrikant ter wereld. De precisie van het breien, de fijne pasvorm, een gedreven team werknemers en de flexibiliteit zijn de grote krachten achter het succes van Bata Industrials met werksokken.

Handwerk

Sokken worden hier nog ambachtelijk gemaakt. Met veel handwerk, maar ook technologisch geavanceerde machines, welke het breiwerk doen. Elke stiksel wordt uitgedacht en uitgetekend. De pasvorm moet perfect zijn van de sokken zodat de sokken heerlijk zitten en de ervaring van de klant uitmuntend is. Daarom worden ook alle sokken eerst gewassen, zodat de krimp al plaats vindt voordat de sok bij de mensen thuis komt. Dit voel je ook direct als je de sok aan doet.

Waar zijn de sokken te verkrijgen?

De sokken van Bata Industrials worden vooral verkocht via distributeurs in heel Europa. Vooral in Nederland en België zul je bij winkels met persoonlijke beschermingsmiddelen veelal Bata Industrials sokken tegen komen. Ook zijn ze bij diverse webwinkels online te bestellen.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.