Medewerker Marketing & Communicatie (38 uur, onbepaald)

Als Medewerker Marketing & Communicatie ben je onmisbaar. We zijn een groeiend team binnen een bedrijf met de ambitie het A brand te worden op het gebied van veiligheidsschoenen. We bedenken en willen veel, maar we hebben jouw hulp nodig bij het opstellen, uitwerken en uitrollen van alle ideeën. Daar pak je het voortouw in. En de ruimte, want die is er volop.

Jij schuift aan bij een team bestaande uit meerdere disciplines. Van online marketing, productmanagement tot eventmarketing. We willen allemaal vooruit met het merk, maar kunnen jou als marketing en communicatiespecialist hard gebruiken of het nu gaat om het schrijven van copy, het opstellen van briefings of het vormgeven van sociale mediacontent. Belangrijk is dat we willen opvallen. Zo’n twee jaar geleden hebben we ons tot doel gesteld: ‘Never be boring again’. En daar houden we ons aan. Getriggerd? Lees dan vooral even verder.

Waar ga je werken

Bij Bata Industrials, DÉ producent van veiligheidsschoenen. Ons kantoor staat in Batadorp in Best, bij knooppunt Batadorp (A2). Hoe dat zit, vertellen we je maar al te graag in een gesprek. We zijn een begrip in de markt en staan bekend om onze kwaliteit. Met trots kunnen wij nog als één van de weinigen zeggen: wij produceren, ontwerpen, testen en vermarkten zelf. Sinds de jaren ’70 richten wij in ons Best alleen nog veiligheidsschoenen, maar dan wel met een internationale focus. Met kantoren in Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Indonesië, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland bedient Bata Industrials klantenmarkten op vrijwel elk continent. Onze schoenen zijn voor de professionals, die voor hun werk en hun bescherming veiligheidsschoenen nodig hebben. Veel van onze verkoop loopt via B2B maar steeds vaker zoeken we de direct communicatie met de eindconsument op.

Je komt te werken binnen het team Marketing bestaande uit 2 productmanagers, een senior online marketeer en een event marketeer, je rapporteert aan de Marketing Directeur. Onze ambitie is Bata Industrials na de rebranding van 2 jaar geleden, weer volledig op de kaart te zetten als A Brand: vernieuwend, innovatief en kwalitatief.

Wat ga ja doen

Je bent aanspreekpunt voor collega’s en klanten wanneer het gaat om het uitrollen van campagnes en nieuwe brandconcepten. Je bent dit voor Nederland maar ook regelmatig daarbuiten. In deze internationale functie is de mailbox snel gevuld met vragen van collega’s uit bijv. Chili, Afrika, India of Australië. Je managet bestaande campagnes en communicatiekanalen, maar nog veel leuker je staat met regelmaat aan de basis van de ontwikkeling van compleet nieuwe projecten en campagnes die worden bedacht binnen het marketingteam.

Jij zorgt dan voor heldere briefings naar veelal externe partners. Vervolgens begeleid jij het project van begin tot eind. Daarin sta je niet alleen, daar kun je natuurlijk leunen op de andere leden van het team. Wel bewaak jij de communicatieve inhoud, het budget, de planning en de uitrol.

De functie is breed van het schrijven van content, het opstellen van briefings, het maken van social media content, het begeleiden van drukwerk, tot het bedenken van marketingacties voor de sales. Zoeken we een schaap met vijf poten? Nee, we zoeken eenvoudig iemand met passie voor het vak en die met ons team aan de merkbekendheid van Bata Industrials wil werken.

Mooie eigenschappen en skills die wij zoeken

 • Je neemt initiatief en bent hands on
 • Je bent zelfstandig maar houd ook van samenwerken.
 • Je bent communicatief en creatief
 • Je bent een kei in plannen en overzicht houden
 • Je schrijfvaardigheid is meer dan goed: prikkelend en foutloos
 • Je hebt ervaring in het schrijven van content voor digitale kanalen gericht op verschillende gebruikers en direct actiegericht
 • Je bent een allrounder en houdt je graag bezig met alle aspecten van het marketing vak: social media, website, vak media/ pers, mailings, nieuwsbrieven en drukwerk
 • Je hebt de basics van het DTP-en onder de knie, voor kleine wijzigingen in artwork
 • Je hebt ervaring met het briefen en samenwerken met externe bureaus
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (50% van onze dagelijkse communicatie is in het Engels)
 • Enkel jaren werkervaring in marketing/communicatie met voorkeur in B2B en B2C (medior)
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding marketing- e of communicatie
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Noord-Brabant

Wij bieden

 • Een baan in een groeiend bedrijf
 • Een dynamisch team met afwisselende taken
 • Een marktconform pakket aan arbeidsvoorwaarden
  Een omgeving waar passie voor schoenen gewoon te voelen is

Interesse

Heb je interesse stuur dan een mail naar emerence.vandaalen@bata.com ter attentie van Emérence van Daalen-Bruins Marketing Directeur.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.