Het is altijd weer een zoektocht naar de perfecte veiligheidsschoen voor je werksituatie. Er zijn veel factoren die meespelen bij de keuze van werkschoenen. Een van die keuzefactoren is het niet achterlaten van strepen op de werkvloer.

Materiaal zool

Er zijn werkschoenen die strepen achterlaten op de werkvloer. Dit is een normale vorm van slijtage, maar het is niet altijd wenselijk. Er zijn verschillende materialen zolen, die dan ook soms meer geneigd zijn om een streep achter te laten. Van nature zijn TPU zolen over het algemeen het meest geschikt om geen strepen achter te laten op de werkvloer, maar door het inzetten van nieuwe technieken zijn nu ook zolen van PU en zelfs rubber geen strepen veroorzakers meer. Het maakt daarbij niet uit wat de kleur van de zool is, of deze nu zwart, blauw, oranje of grijs is. Deze technieken worden nog niet door alle fabrikanten ingezet.

Zolen die geen strepen achterlaten

Bij Bata Industrials zijn alle veiligheidsschoenen die in de afgelopen jaren zijn gekocht voorzien van ‘non marking outsoles’, oftewel zolen die geen strepen achterlaten. Dit helpt de eindgebruiker ontzorgen en maakt het makkelijker om de juiste veiligheidsschoen te kiezen.