De nieuwe SUMM+ collectie

SUMM+ is een collectie hoogwaardige veiligheidsschoenen die veiligheid + duurzaamheid + comfort + stijl combineren.

De collectie bestaat uit lichtgewicht, stabiele en antislip modellen. Ontworpen met oog voor Italiaanse stijl. Van leer tot technisch nylon, microfiber en meer: álle materialen in SUMM+ weerspiegelen hun superieure prestaties in de meest extreme omstandigheden.

Bekijk hier onze SUMM+ collectie

Veilig, duurzaam en comfortabel

De lichtgewicht, flexibele en ademende SUMM+ veiligheidsschoenen zijn slijtvast en voorzien van een TPU-buitenzool om optimale grip te garanderen. De aluminium veiligheidsneuzen, die dikker maar lichter zijn dan staal, bieden maximale bescherming en voldoen aan de veiligheidsnormen. Een FlexGuard® kunststof antipenetratie insert zorgt voor een uitstekende bescherming tegen scherpe voorwerpen.

Uiterst functioneel, maar altijd in stijl

Het profieloppervlak van de PU/TPU-buitenzool is speciaal ontworpen voor maximale slipweerstand. Een schuine hak zorgt voor een hoge stabiliteit tijdens het werk én een stijlvolle look. De Premium Fit inlegzool biedt meer comfort, schokabsorptie en stabiliteit. Alle SUMM+ modellen zijn ESD- en EN ISO 20345:2011 gecertificeerd.

Veiligheid + duurzaamheid + comfort + stijl = de SUMM van alles wat je nodig hebt in een veiligheidsschoen.

Comfort

De Premium Fit inlegzool is voorzien van een mesh toplaag. De POLIYOU schuimtechnologie zorgt voor een uitstekend ademend vermogen, schokabsorptie en zowel antibacteriële als vochtabsorberende eigenschappen. Speciale zones bieden ondersteuning en stabiliteit, met extra schokabsorptie voor meer energie. Kortom, de binnenkant van de schoen is ontworpen voor maximaal comfort.

Stabiliteit + grip

Onze ontwerpers hebben gekozen voor een PU/TPU-zool met een extra schuine hak, om daarmee een optimale stabiliteit te garanderen. Terwijl de meeste veiligheidsschoenen een hak met een hoek van 0-3 graden hebben, zijn de SUMM+ veiligheidsschoenen voorzien van een hoek van 8,39 graden. Een groter profieloppervlak zorgt niet alleen voor een betere balans en stabiliteit, maar ook voor meer grondcontact. Met als resultaat: een optimale slipweerstand.

Materialen

De schachtmaterialen beschikken over unieke eigenschappen voor specifieke wensen en toepassingen. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: ze bieden de perfecte mix van veiligheid, duurzaamheid, comfort en stijl. 

Technisch nylon – SUMM+ ONE + TWO
Flexibel technisch nylon met een hoge sterktegraad.

Volnerf leder – SUMM+ FIVE
Volnerf leder is de beste, sterkste en meest duurzame leersoort.

Microfiber – SUMM+ SIX
Slijtvast en eenvoudig te reinigen en onderhouden.

PUTek® – SUMM+ SEVEN
Dit duurzame materiaal is 10 keer slijtvaster dan standaard nylon. Het biedt uitstekende bescherming en is tegelijkertijd ultralicht en flexibel.

BOA® Fit System

Snel en moeiteloos de perfecte pasvorm.

Het BOA® Fit System zorgt snel en moeiteloos voor de perfecte pasvorm. Dit wordt mogelijk gemaakt door drie integrale onderdelen: een micro-instelbare draaiknop, supersterke lichtgewicht kabel en flexibele, wrijvingsarme kabelgeleiders. Elke configuratie is speciaal ontworpen om te presteren.

Duurzame kwaliteit, gegarandeerd.

Bekijk hier onze SUMM+ collectie

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.