De Radiance collectie

De Radiance collectie is ontworpen met oog voor stijl en veiligheid. De collectie heeft een sportieve look en breed scala aan eigenschappen om maximale bescherming en comfort te bieden. De hele dag lang. De Radiance collectie is een perfecte mix van design, veiligheid en comfort. Deze trendy collectie is gemaakt van lichtgewicht, ademende stoffen. Voor een perfecte grip zijn de schoenen voorzien van een robuuste Vibram® buitenzool.

Bata’s boosting base

Bekijk hier onze Radiance collectie

Om je voeten het hoogste niveau van comfort te geven, is de Radiance collectie voorzien van een speciale lichtgewicht EVA tussenzool, die gebruik maakt van onze eigen 3B-Motion technologie: Bata’s Boosting Base. De speciale moleculaire EVA-structuur is zo samengesteld dat er weinig energie verloren gaat bij een impact op de grond. Het gebruik van speciaal geformuleerd EVA materiaal met hoge demping en elastische eigenschappen verhoogt het comfort nog verder. Bovendien krijg je tijdens het lopen een echte power BOOST, waardoor je je energieker voelt.

Als één van de wereldleiders in veiligheidsschoenen heeft Bata Industrials de eigenschappen van EVA in de tussenzool zorgvuldig aangepast aan de behoeftes op de werkvloer. EVA is een veel voorkomend dempingsmateriaal in moderne sportschoenen, maar de bewegingen die je tijdens het werk maakt, zijn anders dan tijdens het joggen; je tilt, draait, knielt, buigt, enzovoort. Het is daarom essentieel dat veiligheidsschoenen je voorzien van maximale voet- en kniesteun. Daarom hebben we tal van dichtheidstesten uitgevoerd om een perfecte balans te creëren tussen demping, energieteruggave en stabiliteit.

Stabiliteit

De hardheid van de tussenzool is 48 shore C. Testen hebben aangetoond dat dit de optimale hardheid is voor een perfecte balans tussen maximaal voetcomfort en stabiliteit. De stabilisator op het bovenmateriaal ter hoogte van de hiel, garandeert maximale stabiliteit.

Door te experimenteren met de hardheid van de tussenzool, hoefden we geen genoegen te nemen met een oncomfortabele, harde rubberen tussenzool of een te zachte, structuurloze tussenzool. Dankzij onze 3B-Motion technologie, zijn we erin geslaagd een perfecte rebound bij de hiel te creëren die je een comfortabel gevoel geeft. Je voelt de boost in elke stap!

Naast de Boosting Base, biedt onze Radiance collectie de ultieme demping voor een dag lang comfort. Het voetbed is gemaakt van hoog elastisch EVA materiaal dat bekend staat om zijn veiligheid, extreem licht gewicht, ademend vermogen en maximale schokabsorptie. Dit unieke, dempende voetbed is ontworpen om de energieteruggave aanzienlijk te verhogen. Het voetbed en de speciale lichtgewicht EVA tussenzool, geven je het gevoel alsof je op wolken loopt.

Vibram®

De Vibram® loopzool is vooral bekend om zijn prestaties op het gebied van SRC-slipweerstand. Vibram® is ’s werelds grootste specialist in loopzolen voor een verscheidenheid aan schoenen. Het Italiaanse bedrijf is vernoemd naar zijn oprichter, Vitale Bramani. Bramani vond de eerste rubberen nokkenzool uit. Een nokkenzool is een dikke rubberen zool met diepe inkepingen, die de stabiliteit en tractie verbetert. Deze zolen werden voor het eerst gebruikt op bergschoenen, ter vervanging van lederen zolen met spijkers. Onze veiligheidsschoenen met Vibram® zool garanderen maximale stabiliteit, grip en comfort en geven tegelijkertijd bij iedere stap een extra boost.

Een groot deel van onze veiligheidsschoenen wordt ontwikkeld en geproduceerd in het Noord-Brabantse Best. Hierbij werpen onze investeringen in robotica, Research & Development en geavanceerde technologieën hun vruchten af. Bata, opgericht in 1894 in Tsjechië, was een van de eerste fabrikanten die zijn producten wereldwijd verkocht.